Dine hakaret yasaklansın

Güncelleme Tarihi:

Dine hakaret yasaklansın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2012 00:00

Önce film, sonra karikatür krizi derken gösteriler dün devam etti, ama asıl büyük gürültü, bugün cuma namazı sonrasında kopabilir.

Haberin Devamı

Şiddetin artması beklentisi, sansür tartışmasını da alevlendirdi. İslam İşbirliği Örgütü ise dine hakaretin küresel bir suç olması için eyleme geçmeye hazırlanıyor. Dün birçok ülkede, Fransız misyonlarına yakın meydanlarda Fransa, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atılan protestolar gerçekleştirdi. Ancak esas büyük tepkinin bugün cuma namazından sonra ortaya konması bekleniyor.

Facebook tolere etmedi

Yaşananlar ve şiddetin artması beklentisi, tüm dünyada bir sansür tartışması başlattı. Zira sadece İslâm ülkelerinde değil, Batı ülkelerinde de birçok yayın organı, Charlie Hebdo’da yayımlanan ve Hz. Muhammed filminin yol açtığı krizle alay eden karikatürler konusunda otosansür uyguladı. Fransa’da yayın yapan Le Point dergisi, otosansürü bir nebze de olsa kırmak amacıyla, kendi Facebook sayfasında karikatürlerden bir tanesine yer verdi. Ancak Facebook yönetimi, bu yayından kısa bir süre sonra derginin kendi sistemindeki sayfasını kapattı. ABD’de bir mahkeme, filmde rol alan aktrislerden Cindy Lee Garcia’nın fragmanların “Youtube”dan kaldırılması talebini reddetti.

Haberin Devamı

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Jean-Claude Mignon da, Hz. Muhammed’e hakaret içeren film için “Bir iki kişinin aptallığı ve sorumsuzluğuyla oluşturulmuş film” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!