Dinçer: Emekliye promosyonda ısrarlıyız

Güncelleme Tarihi:

Dinçer: Emekliye promosyonda ısrarlıyız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2010 13:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bakanı Ömer Dinçer, emekli maaşlarına banka promosyonu verilmesi konusunda ısrarcı olduklarını söyledi. Ancak Bakan Dinçer, “Biz ısrarcıyız ama nihai kararı bankalar verecek” dedi.

Haberin Devamı

 

Aysel ALP yazıyor
hurriyet.com.tr

Partisinin grup toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Dinçer, basının emekli maaşlarına promosyon konusundaki sözlerini yanlış aktardığını söyledi. Bakan Dinçer, emekli derneklerinin promosyon konusunda talepte bulunmaları üzerine kendisinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)  Başkanı’nı aradığını ve bankalarla görüşmesi konusunda talimat verdiğini belirtti. Hiçbir zaman emekliye 13. maaş gelecek, demediğini ifade eden Dinçer, emeklilerin duygularıyla oynandığını söyledi.

EMEKLİNİN AVUKATIYIZ
 
Emeklilere de promosyon verilmesi konusunda ‘ısrarcı’ olduklarını belirten Dinçer, SGK’nin bankalarla görüşmelerinin devam ettiğini bildirdi. Dinçer, “Emeklinin avukatı gibi davranıyoruz. Onlar için bir pay almaya çalıyoruz. Ama nihai kararı bankalar verecek” dedi.

Haberin Devamı

SGK, yaklaşık 9 milyon 300 bin emekli için 2010 yılının tamamında 75.5 milyar lira tutarında maaş dağıtacak. 23 banka ile maaş dağıtan SGK, geçen hafta bankaların üst düzey yönetimleriyle masaya oturmuştu. Ancak bankalar, özellikle de maaşların büyük bölümünü dağıtan kamu bankaları, promosyonun mümkün olmadığını tekrarlamışlardı. Bu yanıt üzerine SGK Başkanı Emin Zararsız, “Matematiği zorlayın. Emekli beklenti içine girdi. Sosyal sorumluluğunuz gereği bu beklentiye yanıt verin, özellikle de bazı bankalar” demişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!