Dilovası’nda ’işgal’ cezası

Güncelleme Tarihi:

Dilovası’nda ’işgal’ cezası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2006 00:00

Organize Sanayi Bölgesi içinde kaldığı gerekçesiyle Dilovası Çevre Komisyonu’nun taşınmasını gündeme getirdiği Fatih Mahallesi’ndeki gecekondu sakinlerine Kocaeli Defterdarlığı tarafından hazine arazisini işgal ettikleri için para cezası kesildi.

Evlerini boşaltmaları için kendilerine para ödenmesini bekleyen mahalle sakinleri, gelen ceza tebligatları karşısında isyan etti. Arazinin büyüklüğüne göre 20 YTL ile 2 bin YTL arasında kesilen para cezalarının gerekçesi, ’Hazineye ait araziye bahçe ve bina yapmak süreti ile işgal etmek’ olarak belirtildi. İhbarnamede işgal süresi olarak son 10 yıl gösterilirken, cezanın yüzde 25’i peşin diğer geri kalanı ise bir yıl içerisinde 4 taksit ile ödenebileceği belirtildi. İhbarnamede ayrıca, evrakın tebliğ edilme tarihinden 15 gün sonra arazinin tahliye edilmesi istendi.

30 yıldır Fatih Mahallesi’nde ikamet ettiklerini söyleyen Mahalle Muhtarı Mustafa Cebeci, şöyle konuştu:

"1985 yılında çıkan imar affı ile biz bu arazilerin bedellerini Orman işletmesine ödedik. Burayı biz değil sanayici işgal etti. Biz bu zamana kadar bütün vergilerimizi verdik. Taşınması gündeme geldiği zaman da, ’işgalcisiniz’ denilerek ceza kesmek hiç inandırıcı değil. Bu işin arkasında başka iş var. Birileri bize oyun oynamak istiyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!