Dilekçe hâkime verilmiş

Güncelleme Tarihi:

Dilekçe hâkime verilmiş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2015 01:23

İSTANBUL Adalet Sarayı’nda taktik savaşlarında 5 günlük süreçle ilgili 29’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nin yazı işleri müdürü ve zabıt katibi Adalet Bakanlığı ve HSYK müfettişlerine bilgi verdi.

Haberin Devamı

Yazı İşleri Müdürü Eylem Özkan Dede ve Zabıt Katibi Ömer Aydoğan, sulh ceza hâkimlikleriyle ilgili itiraz dilekçelerinin ilk defa kendi mahkemelerinde değerlendirildiğine şahit olduklarını söyledi.
Eylem Özkan Dede, sulh ceza hâkimliklerinin verdiği tutuklama kararlarına itirazlarla ilgili kendilerine bugüne kadar hiç dilekçe gelmediğini söyledi. Dede, polis avukatlarının mahkeme kalemine itiraz dilekçelerini sunmadıklarını, dilekçelerin Hâkim Metin Özçelik’e verildiğini ifade etti. 29’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nin muhabere nöbetinde olduğunu ve normal şartlar altında bu tip itiraz dilekçelerini değerlendirme merci olmadığını söyleyen Dede, “Sehven bile gelmiş olsa tekrar merciine iade edilmesi gerekirdi” diye konuştu.

ZABIT KATİBİ SÜRECİ ANLATTI

Zabıt Katibi Ömer Aydoğan da salı günü Hâkim Metin Özçelik’in kendisini çağırdığını belirterek şunları anlattı: “Saat 17.00’den sonra beni çağırdı ve ‘Şu evrakları tara ve kaydet’ dedi. 51 adet dilekçeyi tek tek taradım. Sulh ceza hâkimliklerine ve savcılıklara müzekkere yazmaya başladık, UYAP’ta sıkıntı çıktığı için yazışmayı bitiremedik. Çarşamba sabahı hâkim bey yazıları tamamlamamı istedi. Hâkim beye, ‘Bunları biz mi değerlendireceğiz ?’ dedim. Hâkim bey, ‘Gelmiş dilekçeyi reddetme şansım yok’ dedi. Perşembe tatildi, kararı yazmaya devam ettik. Cuma günü 17.00’ye kadar yetiştirmeye çalıştık. Kararın gerekçeli kısmını kendi yazmış. 17.15 gibi onayladığımızı hatırlıyorum. ‘Şaibe olmasın diye de 32’nci Asliye Ceza Hâkimi Mustafa Başar’ın görevlendirilmesine karar yazıyoruz’ dedi. Saat 17.00’den sonra mahkeme aynı kalmakla birlikte nöbetçi hâkim değişiyor. Hâkim beyin isteği üzerine klasörleri 32’nci Asliye Ceza Mahkemesine götürdüm. Kalemde kimse yoktu. Hâkim bey odasındaydı, klasörleri ona teslim ettim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!