Dilek ve Türkan Sabancı özürlü olmayı anlatacak

Güncelleme Tarihi:

Dilek ve Türkan Sabancı özürlü olmayı anlatacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2002 01:59

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği I. İstanbul Kadın Haftası'nda bugünün konukları Dilek Sabancı ve annesi Türkan Sabancı. Türkan Sabancı ‘‘özürlü annesi olarak kadın’’ konusunda bir konuşma yapacak. Dilek Sabancı ise özürlü olarak kent yaşamında karşılaştığı sorunları anlatacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen I. İstanbul Kadın Haftası devam ediyor. Hafta boyunca düzenlenen oturumlarda İstanbul'da ve Türkiye'de kadınların sorunları tartışıldı. İstanbul'a yönelik kadın araştırmasının sonuçlarının da açıklandığı toplantıların cumartesi günkü konukları Dilek ve Türkan Sabancı. Oturumun konusu ise Özürlülük ve Kadın Olmak.

Türkan Sabancı özürlü annesi olarak kadın konulu bir konuşma yapacak. Dilek Sabancı ise özürlü olarak kent yaşamında karşılaştığı sorunları anlatacak. Özürlülere her zaman sosyal hayata katılmalarını öneren Dilek Sabancı, kendi durumundaki insanlara yardım etmek için de çalışıyor. Dilek Sabancı, geçen yıl Hürriyet Cumartesi ekinde yayınlanan bir söyleşisinde şöyle diyordu:

‘‘Fiziksel engelli olarak doğdum. Son yıllarda hastalığımın daha da üstüne gittim. Bütün literatürü takip ediyorum. Benim için 9 metre yürür sonra kalır derlerdi. İçimde olmasaydı, bu kadar aşama kaydedemezdim herhalde. Çok kötü yürüyordum. Birkaç ameliyatla kaslarım açıldı. Ailelerin çocuklarını saklamaları yerine, çare aramalarını öneriyorum. Kendimi bu çocukların kahramanı olarak görüyorum.’’.

Dilek Sabancı'nın en büyük isteği Türkiye'de özürlü olimpiyatlarını organize edebilmek. Röportajında ‘‘Engelli Türk çocukları da spora kanalize edilebilirler. Amacım sponsor bulup, Türkiye'de de özel olimpiyatlar için bir organizasyon kurmak’’ diyordu. Türkan ve Dilek Sabancı'nın katıldığı oturum Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda, 11:20-12:20 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Cumartesi düzenlenecek diğer oturumların konusu, Kadın Sağlığı ile Kent Sağlığı ve Kadın.


Alışveriş fırsatları

Praktiker Yapı Marketlerinde (Kartal, Ümraniye), ilkbahar kampanyası devam ediyor. Boya, elektronik eşya, sıhhi tesisat,, banyo, mutfak, otomobil aksesuarları vb. satan Praktiker'de indirim yüzde 50 oranında.

Derishow, Fulya'da ‘‘Derishow Fullya’’ adını verdiği 3 bin 500 metrekarelik bir alanda müşterilerini bekliyor. Burada Derishow'un giyim tasarımları, Mimarca'nın dekoratif ürünleri sunuluyor.

Hilton İstanbul ve Hilton ParkSA'da yapılacak her rezervasyona karşılık bir Magic Plus kuponu veriliyor. Bu kuponla Çarşı, Beymen, Casa Club ve Teflon mağazalarından alışveriş yapılabiliyor.

Ayakkabı firması Hotiç, Akmerkez'de yeni yerine taşındı. Ulus Kapısı karşısındaki mağaza 110 metrekarelik bir alana sahip.

Singer'in ‘‘KDV Bizden’’ kampanyası mart ayı boyunca devam edecek. Bir Singer dikiş makinesi alana yüzde 18 indirim yapılacak.

Kuruçeşme Divan'ın içinde yer alan Antik Salon yenilendi. 150 kişilik salonda eski bir silah koleksiyonu ve ebrular var.

YKM mağazalarında bu ay boyunca geçerli kampanyada, 150 milyon liralık alışveriş yapan müşteriler 75 milyonluk hediye kuponu kazanıyorlar.

Jilet markası Gillette Müşteri Hizmetleri Merkezi kurdu. Haftada 7 gün, 8.00-24.00 arasında tüketicilerin soruları yanıtlanıyor: 212-473 75 85.

McDonadld's Merter yenilendi ve yerleşim alanı 300 metrekareden 750 metrekareye çıktı. Oturma kapasitesi 110 adedi terasta olmak üzere 420'ye yükseldi.


Alışveriş Festivali bu cuma


İstanbul'un turistlere yönelik ilk alışveriş festivali, Shopping Fest önümüzdeki cuma günü başlıyor. Amaç, yedi yıldır böyle bir festival düzenleyerek çok başarılı olan Dubai gibi, indirimli alışveriş imkanıyla kente gelen turist sayısını arttırmak. İki hafta sürecek olan festival, daha çok 2003 yılı için hazırlık niteliğinde. Shopping Fest, İstanbul Ticaret Odası, TUROB ve TÜRSAB tarafından düzenleniyor. Festival Avrupa Yakası'ndaki 5 büyük alışveriş merkezi (Akmerkez, Galeria, Profilo, Carousel, Olivium), Kapalıçarşı ve Nişantaşı bölgesinde devam edecek. Festivale katılan mağazaların kapısına özel çıkartmalar yapıştırılacak. İndirim oranları da mağazalar tarafından belirleniyor. Türkiye'ye gelecek olan turistlere yurtdışındaki acentalar tarafından bilgi verilmeye başlandı. Ülkeye girdikleri anda da kurulan masalardan broşür ve özel pasaportlarını alıyorlar. Masalar Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanları ile Karaköy Limanı'nda bulunuyor. Özel Shopping Fest pasaportlarında İstanbul hakkında genel bilgi, festivale katılan merkezler hakkında bilgi ve alışveriş yaptıktan sonra kaşeletilecek bir bölüm var. Ülkeden çıkarken en fazla alışveriş yapan 20 kişiye armağan verilecek. İlk 20 arasına giren turistler 2003 Shopping Fest'e gelirlerse İstanbul'un büyük otellerinde 5 gece ücretsiz konaklayacaklar.

Yurtdışındaki tanıtım daha çok komşu ülkelere yönelik; en çok onların katılması bekleniyor. Turistler kaldıkları otellerden de bilgi alabilecekler.


Darphane’de 11 Eylül sergisi


Ünlü fotoğrafçı Joel Meyerowitz'in 11 Eylül'de New York World Trade Center'a yapılan saldırıdan sonra çektiği fotoğraflardan oluşan bir sergi, bugün Topkapı Sarayı'ndaki Darphane-i Amire Binası'nda açılıyor. 11 Eylül Sonrası Görüntüler başlıklı sergi 19 Mart'a kadar sürecek. Sergide video gösterileri de yapılacak. Serginin açılışına ABD Eğitim ve Kültürden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Patricia Harrison, ABD Büyükelçisi Robert Pearson ve ABD İstanbul Başkonsolosu Frank Urbancic de katılacak. Joel Meyerowitz (64), kendisini Cartier-Bresson ve Winogrand geleneğinden bir sokak fotoğrafçısı olarak tanımlıyor. Sanatçının babası ve oğluyla çektiği Pop adlı belgesel bir filmi de bulunuyor.

Ayrıntılı bilgi: www.joelmeyerowitz.com


Nivea’dan güzellik seminerleri


Nivea'nın Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 17 ayrı ilde başlattığı 'Güzellik ve Bakım Seminerleri' devam ediyor. İstanbul'daki ikinci seminer 11 Mart'ta Bakırköy Olimpiyatevi'nde. İki ayrı oturumda düzenlenecek olan seminerlerin saati 09:30-12:30 ve 14:00 17:00. Halka açık olan seminerlerde cilt bakımı, makyaj ve kişisel bakım konularında bilgiler aktarılacak. Toplantıların bundan sonraki durağı Bursa.

Bilgi için Tel: 0 800 211 70 25


Marilyn Mazur İş Sanat’ta


Bu akşam saat 19.30'da İş Sanat Kültür Merkezi'nde Marilyn Mazur ve grubu Future Song bir konser verecek. Çin'den Afrika'ya çeşitli kültürlerde perküsyon geleneğini araştıran melez Mazur, aynı zamanda ünlü bir piyanist ve besteci. Grup şu üyelerden oluşuyor: Marilyn Mazur (perküsyon lider), Hans Ulrik (saksafon), Elvira Plenar (klavye), Eivind Aarset (gitar), Klavs Hovman (bas) ve Audan Kleive (Davul). Tel: 212-316 15 76.


Bursa’nın kitap kafesi KİTABEVİ

Kitabevi, huzur içinde kitap okumak ve günün yorgunluğunu üzerinizden atıp birşeyler atıştırmak için son derece uygun bir mekan. Ferah iç yapısıyla ve göz okşayan dekoruyla insana huzur veren mekanda alkollü içki de bulmak mümkün. 1999 yılından beri Kavaklı Mahallesi'nde faaliyet gösteren Kitabevi'nin binası 4 kattan oluşuyor. 100 yıllık bir geçmişe sahip olan binanın geçmişi ilginç: Eskiden konak olan, sonra bir süre öğrenci yurdu olarak hizmet veren bina, bugün gençlerin sık sık uğradığı adresler arasında.

Osmangazi Konağı’nda pide

Yeni açılan Osmangazi Konağı spesiyalleriyle bir anda Bursalıların gözde mekanı oldu. İki kattan oluşan Osmangazi Konağı, restore edilip lokantaya dönüştürülen 100 yıllık bir binada hizmet veriyor. Bahçe ve terası ile birlikte yaklaşık 120 kişilik lokantada gruplar için istek üzerine canlı müzik yapılabiliyor. Güleryüzlü çalışanları ve hızlı servisiyle hizmet sunan Osmangazi Konağı'nda bir yandan yemek yerken bir yandan da Bursa manzarası seyretmek mümkün.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!