Dilek Doğan davası: Avukatlar yeni görüntü talep edecek

Güncelleme Tarihi:

Dilek Doğan davası: Avukatlar yeni görüntü talep edecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2015 16:53

Ekim ayında İstanbul'daki evinde yapılan arama sırasında polis kurşunuyla öldürülen Dilek Doğan'ın ailesinin avukatları yeni görüntüler için mahkemeye başvuracak.

Haberin Devamı

Dilek Doğan davası: Avukatlar yeni görüntü talep edecek


Avukatlar 26 yaşındaki Dilek Doğan'ın öldürüldüğü ana ilişkin görüntüleri haftasonu basınla paylaştı. Görüntüler savcılığın talebi üzerine, ev araması sırasında kamerayla kayıt yapması yasal bir zorunluluk olan polis tarafından mahkemeye verildi.



'KIZIMI VURDULAR'

Görüntülerde, Dilek Doğan ve ailesinin İstanbul'da kaldığı eve düzenlediği baskında arama yapıldığı sırada Dilek Doğan ve sanık polis arasında konuşma ve hemen ardından silah sesi ve Doğan'ın annesinin "kızımı vurdular" diye bağırması Polis kamerası Dilek Doğan'ın vurulduğu yere doğru yönelirken, polislerin 'vurulma anı'ndan sonra Dilek Doğan'ın bağıran ağabeyini kontrol altına almak için defalarca kelepçe istemesi dikkat çekiyor.

Haberin Devamı


Doğan ailesinin avukatlarının verdiği bilgiye göre sanık polis ifadesinde, "Mehmet Doğan'ın tüfeğine doğru hamle yaptığını, hepsinin birden kendisini kollarından elbise ve tüfeğinden tutup salona doğru çektikleri sırada, son gayretle kendisini geriye çekmek istediği anda tüfeğin patladığını ve genç kızın vurulduğunu" söyledi.

AVUKAT: DAHA FAZLA KAYIT OLMALI

BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan, ailenin avukatlarından Şükriye Erden poliste olay gününe ait daha fazla kayıt olması gerektiğini ve bu kayıtların dosyaya girmesini talep edeceklerini söylüyor. Erden, "Bu görüntüler olması gerekendi. Biz daha fazlasının olabileceğini düşünüyoruz. Dilek Doğan yarım saat kırk dakika götürülmesi engellenmiş. Ambulans çağrılsın deniyor ama kelepçe diye bağırıyorlar ısrarla. Hastaneye hemen götürülmemiş. O sırada yaşanan tartışmalar yok. Sadece o anı vermek zorunda oldukları için vermişler. Biz kalan tüm görüntülerin dosyaya girmesini isteyeceğiz" diyor.

Şu an adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanan polisin tutuklanması için talepte bulanacaklarını da söyleyen Erden, bu dava ile ilgili olarak bir grup avukatın birlikte çalışma yürüteceğini belirtiyor. Dilek Doğan'ın öldürülmesiyle ilgili sanık avukat için savcılık "ihmal suretiyle kasten öldürme" suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Erden, davanın "kasten adam öldürme" suçlamasıyla açılmamasını iddianamenin bir eksikliği olarak niteliyor. Dilek Doğan'ın öldürülmesiyle ilgili ilk dava 17 Şubat 2016'da İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Dilek Doğan davası: Avukatlar yeni görüntü talep edecek



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!