Dikkat tehlikedesiniz!

Güncelleme Tarihi:

Dikkat tehlikedesiniz
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 30, 2002 10:15

Bir ip cambazının gösterisini izlerken içinde bulunduğu tehlikeyi düşününce yüreğiniz ağzınıza geliyor.. Peki ya kendini 'güvende' sanan bir ev kadınını, sözgelimi mutfakta bekleyen tehlikenin ip cambazınınkiyle eşit olduğunu biliyor musunuz? Karşı Sanat'ta 1 Ekim'de açılacak olan sergi, sıradan bir insanın günlük hayatta ne kadar büyük tehlikelerle karşı karşıya olduğunu gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

Modern yaşamda karşımıza çıkan tehlikeli anları, tekno-ekonomik düzenin, sanayileşmenin ve akılcılığın getirdiği görkem, zenginlik ve ne olursa olsun ilerleme fikrinin geri dönüşümü olan "tehlike enflasyonunu" görünür kılmayı amaçlayan serginin başlığı ""Tehlikeli Şeyler".

Sergide, İspanya'dan Juan Botella Lucas, Avusturya'dan Michael Schön, İngiltere'den  Denizhan Özer 'in yanısıra Türkiye'den Neriman Polat, Taner Ceylan, Temür Köran, Erim Bayrı, Merih Akoğul, Gül Ilgaz, Nalan Yırtmaç, Mukadder Şimşek, Mustafa Pancar, Mustafa Horasan ve Nurseren Tor'ın resimden fotoğrafa, yerleştirmeden videoya farklı tekniklerle gerçekleştirdiği yapıtlar yer alacak.

Tehlikeyi nasıl algılıyoruz? Yaşadığımız şehrin bir risk haritası çıkarılabilir mi? Korku, hayal gücümüzü nasıl etkiliyor? El sıkışmanın dahi risk içerdiğini düşünen kişi için dünya ne kadar tehditkâr? Genetik müdahaleye uğrayan tarım ürünleri ne tür tehlikeler barındırıyor? Tüm bu korkular karşısında gelişen güvenlik saplantısı yeni ne tür sektörler doğurdu..? türünden farklı soru ve kavramlar bu serginin görünür kılmaya çalıştığı başlıklar.

Haberin Devamı

"Tehlikeli Åžeyler" sergisi 31 Ekim'e kadar sürecek.Â
Ayrıntılı bilgi için:
Karşı Sanat Çalışmaları
Ä°stiklal Elhamra 258/203 BeyoÄŸluÂ
Ä°stanbul 0212 245 15 08 info@karsi.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!