Dikkat çekici barok topluluğu

Güncelleme Tarihi:

Dikkat çekici barok topluluğu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Giovanni Antonini'nin yönetimindeki Il Giardona Armonica, repertuvarının çeşitliliği ve olağanüstü tınısıyla ‘‘günümüzün en dikkat çekici barok müzik topluluklarından biri’’ sayılıyor. Topluluk bugün ve yarın 19.30'da Aya İrini'de 27. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali çerçevesinde birer konser verecek, konserler farklı repertuvarlarla gerçekleşecek.

Ardarda iki konserle müzikseverlerle buluşacak olan ‘‘Il Giardona Armonica’’ topluluğu 1985 yılında Milano'da kuruldu. Avrupa'nın en önemli müzik okullarında eğitim gören ve otantik enstrümanlarda uzman olan topluluk üyelerinden birçoğu Nicalaos Harnoncourt, Gustav Leonhardt, Trevor Pinnock ve Christophe Coin gibi önmeli müzisyenlerle konserler verdi. 17. ve 18. yüzyıl müziğinde uzmanlaşan topluluk, program seçimine göre üç ile yirmialtı arasında değişen sayıda müzisyenden oluşuyor. Bu yılki Festival'deki konserde topluluğu kurucuları Giovanni Antonini yönetiyor. Solo kemancılığını Enrico Onofri'nin yürüttüğü topluluk İstanbul'a onüç müzisyenle geldi.

Il Giardino Armonico'nun geçmişinden bahsedersek söylememiz gereken ilk şey, dünyanın ve İtalya'nın en önemli müzik festivallerine konuk olduğu ve Avrupa'nın yanısıra ABD, Kanada ve Uzakdoğu'da konserler verdiği olur. 1998 Salzburg Festivali'nde L. Conti'nin ‘‘Il Martirio di San Lorenzo’’ orotoryosunun ilk seslendirilişini gerçekleştiren topluluk; Cecilia Bartoli, Anna Caterina Antonacci, Sumi Jo, Lynn Dawson ve Eva Mei gibi ünlü şancılarla da konserler verdi. Il Giardino Armonico, Teldec Classics için kaydettiği Vivaldi ve 18. yüzyıl bestecilerinin yer aldığı albümleriyle ‘‘Fondazione Cini’’ (Venedik), ‘‘Caecilia’’ (Belçika), ‘‘Diaposon d'Or’’, ‘‘Choc de la Musique’’ ve ‘‘Grand Prix des Discophiles’’ gibi birçok uluslararası ödül aldı.

Topluluk bugünkü konserde Vivaldi'den ‘‘Yaylıçalgılar ve sürekli bas için Sol Majör Senfoni, RV 149’’, ‘‘Viola D'Amore için Re Minör Konçerto, RV 393’’, ‘‘Flüt, yaylıçalgılar ve sürekli bas için Sol Minör Konçerto’’, ‘‘Kemanlar, viyolonsel ve sürekli bas için Konçerto, Si Minör Op. 3 No. 10’’, Locatelli'den ‘‘Konçerto Grosso, Mi Bemol Majör Op. 6, No. 6 ‘Il pianto d'Arianna’’ ve Geminiani'den ‘‘Konçerto Grosso, Mi Minör Op.3, No:3’’ isimli yapıtları seslendirecek.

Yarın gerçekleşecek konserde ise Vivaldi'den ‘‘Yaylıçalgılar ve sürekli bas için Sol Majör Senfoni, RV 149’’ ve ‘‘Keman, yaylıçalgılar ve sürekli bas için Re Minör Konçerto , Op. 8 No:7’’, Telemann'dan ‘‘Blokflüt, traversflüt, yaylılar ve sürekli bas için Konçerto, Mi Minör’’, Goldberg'den ‘‘Yaylılar ve sürekli bas için Sonat’’ ve C.Ph.E. Bach'dan ‘‘Yaylılar ve sürekli bas için Senfoni, Sol Majör’’ isimli yapıtları çalacak. Ayrıca yarınki programa bir parça daha ilave edilecek.

Bilet fiyatları: 8 milyon, 6 milyon, 4 milyon TL. Öğrenciler ve 65 yaş üstü müzikseverler için % 25 indirim uygulanacak.

Biletler AKM gişeleri (0212-292 08 45 ve 292 08 46), Uzelli (Şaşkınbakkal), Carousel (Bakırköy), Capitol (Altunizade) alışveriş merkezlerinden temin edilebilir. Ayrıca İnternet üzerinden Superonline'ın www.shop.superonline.com adresinden de satış yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!