Dijital kabinede 31 şehir brinfingi

Güncelleme Tarihi:

Dijital kabinede 31 şehir brinfingi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2020 07:00

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında bugün ikinci kez videokonferansla toplanacak. Toplantıda salgının ekonomiye etkisi ve tedbirler ele alınırken bakanlar 31 kenti kapsayan yasaklarla ilgili brifing verecek.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında geçen hafta ilk kez video konferans yöntemiyle yapılan kabine toplantısı, bugün de aynı yöntemle olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıya, çalışmalarını sürdürdüğü İstanbul’daki Tarabya Köşkü’nden katılacak.

Kabine toplantısında koronavirüsle mücadele için yürütülen çalışmalar, alınan tedbirlerin sahaya yansıması ve önümüzdeki süreçte planlanan yeni önlemler ele alınacak. Toplantıda koronavirüsün ekonomide, ticarette, turizmde, eğitimde etkisi tüm yönleriyle ele alınacak. Kabinede koronavirüsün yayılmasının ardından ekonomik anlamda alınan tedbirlerle, esnafa ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanacak teşvikler konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak kapsamlı bir sunum yapacak.

KAMPANYA DA ELE ALINACAK

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, koronavirüsle mücadelede gelinen son durumu anlatacağı toplantıda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kışlalardaki tedbirler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, başta 30 büyükşehire giriş-çıkış yasağı olmak üzere, 65 yaş üstüne ve 20 yaş altına getirilen sokağa çıkma yasağının sahadaki son durumu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül cezaevlerindeki durumun yanı sıra infaz düzenlemesi hakkında kabineyi bilgilendirecek. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da maske, dezenfektan, solunum cihazı gibi ihtiyaç duyulan malzemelerin yerli imkanlarla üretimi ve salgının ticarete yansımaları konusunda Erdoğan’a brifing verecek. Toplantıda koronavirüs salgını nedeniyle yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlara dağıtılmak üzere başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’nda gelinen son durum ve toplanan bağışların nasıl dağıtılacağı da ele alınacak.

 

BAKMADAN GEÇME!