Didim’de yılan sokan emekli İngiliz öldü

Güncelleme Tarihi:

Didim’de yılan sokan emekli İngiliz öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2006 00:00

Aydın’ın Didim ilçesindeki evinin balkonunda otururken, 3 ay önce yılan tarafından ısırılan, ancak kendisini neyin ısırdığını görmediği için doktorlara bu konuda bilgi veremeyen 69 yaşındaki İngiliz Harold Wilcock, rahatsızlığı geçmeyince gittiği ülkesinde kurtarılamadı.

Haberin Devamı

HAROLD Wilcock, 8 Mayıs’ta evinin balkonunda otururken sol bacağından bir yılan tarafından ısırıldı. Kendisini neyin ısırdığını görmeyen Wilcock, bacağının şişmesi üzerine Didim Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yaşlı İngiliz, buradan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi’ne gönderildi. Yapılan kontrolerde bacaktaki şişliğin trombositlerin damarları tıkamasından kaynaklandığını düşünen doktorlar, Wilcook’a tedavi uyguladı. Yaklaşık 20 gün burada tedavi gören Wilcock, daha sonra taburcu edildi. Yakınmaları sürünce yeniden Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülen Wilcock’a birçok test uygulandı, sol bacağındaki şişliğe ve morluğa bir türlü teşhis konulamadı.

Wilcock’un Türkiye’deki tedavisi yaklaşık 2 ay sürdü. Yılanın soktuğu sol bacağı hergün daha kötüye giden Wilcock, 5 Temmuz’da İngiltere’ye götürüldü. Manchester kentindeki Preston Royal Hastanesi’nde tedaviye alından Harold Wilcock’a burada da bir takım testler uygulandı. Ölümünden kısa süre önce yapılan testlerde yılan tarafından ısırıldığı anlaşıldı. Yılanın zehrinin sol bacağa yayıldığını saptayan İngiliz doktorlar bunun bütün vücuda geçmesini engellemek için bacağın kesilmesi gerektiğine karar verdi.

Haberin Devamı

Sol bacağı kesilen Harold Wilcock, ancak iki hafta yaşayabildi. Preston Royal Hastanesi’nden yaşlı İngiliz’in ailesine doğru tedavi için geç kalındığı belirtildi. Yılan sokması sonucu zehirin vücuda yayılması sol bacağının kesilmesine rağmen engellenemeyen ve son haftasını komada geçiren Harold Wilcock, 15 Ağustos’ta yaşamını yitirdi.

/images/100/0x0/55ea8521f018fbb8f8855563

Acılı eş Mary Wilcock’un, iki hafta sonra kızı Sharon Spearnan’la birlikte Türkiye’ye döneceğini belirtti. Altınkum aşığı olan Harold’un yakılan bedeninin küllerini beraberinde getireceğini söyleyen eşi Mary Wilcock, "Onun küllerini Didim’deki evimde saklayacağım. O Türkiye’yi ve Didim’i çok severdi. Bana öldüğünde buraya gömülmeyi istediğini söylemişti. Onun vasiyetini tutmak için küllerini Didim’e getireceğim" dedi.

Haberin Devamı

İngiliz’in Didim’de yaşayan arkadaşları ona hastalığı süresince destek verdi. Türkiye’ye dönmesini bekleyen arkadaşları, ’Hoşgeldin’ kutlaması düzenlemeyi planladıkları Wilcock’un ölüm haberini duyunca yıkıldı. İngiliz ve Türk dostları planladıkları gece kararından yine de vazgeçmedi. Gecenin biletlerinin 15 YTL’den satıldığı, elde edilecek gelirin yaşamını yitiren Wilcock’un ailesine bağışlanacağı dile getirildi.

Yılan ısırması şüpheli enfeksiyon olabilir

AVRUPA Acil Tıp Birliği Başkan Vekili Uzan Doktor Ülkümen Rodoplu, şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye’de yapılan müdahaleler ardından hastanın 3 ay sonra hayatını yitirmesi ölüm nedeninin bir çok nedene bağlı olabileceğini düşündürüyor. Bölgemizde zehirli yılan yok denilecek kadar azdır. Yılanlar sebepsiz yere insanlara saldırmazlar. Taş altı harabe altı serin yeşillik alanlarda bulunurlar. Buralara bastığınızda veya elinizi soktuğunuzda, kendini korumak amacıyla ısırabilir. Ancak bir yılanın gelip insana saldırması, ısırması ve onu öldürmesi olağandışıdır. Bir insanın zehirli yılan tarafından ısırılmasından sonra bilincinin acilen kapanması alışkın olduğumuz bir tablo değildir. Burada ısırıp ısırmadığı belli değil. Ve olayın üzerinde 3 ay gibi bir süre geçmiş. Dolasıyla ölüm sebebi İngiltere’de hastanede kapmış olduğu bir enfeksiyon da olabilir. Yapılan tetkiklerde yılan tarafından ısırıldığının söylenmesi bana şüpheli geldi. Bilimsel raporları görmek isterdim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!