DHKP-C’li memur operasyonu

Güncelleme Tarihi:

DHKP-C’li memur operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2013 00:00

Başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere 28 ilde DHKP-C adına faaliyet gösterdiği ileri sürülen Devrimci Memur Hareketi’ne (DMH) eşzamanlı operasyon düzenlendi. Örgütün “Güvenli evler” olarak nitelendirdiği 167 memur gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Şüphelilerin DHKP-C’ye para ve eleman sağlayan  Devrimci Memur Hareketi örgütlenmesi olduğu öne sürülüyor. 37 öğretmen, 43 sağlık çalışanı, 78 memur, 9 öğretim görevlisi gözaltında. Ankara’da KESK Genel Merkezi’nde Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri A.Ş.’nin odasında arama yapıldı. Hareketin Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen A.Ş. ise Antalya’da  gözaltına alındı. Aranan yurtdışındaki bir ODTÜ üyesine talafonla ulaşıldı. Şüpheli ODTÜ’lü “Geleceğim” dedi.

3 aylıkken gözaltında

İSTANBUL’da gözaltına alınan 56 kişi arasında 2 çocuk annesi hemşire E.E. ile eşi sağlık memuru E.E. de vardı.
E.E., bırakacak kimse olmayınca 3 aylık oğlunu da emniyete götürmek zorunda kaldı. E.E. emniyette oğluyla beraber 12 saat gözaltında kaldı, işlemleri tamamlandıktan sonra bırakıldı. İzmir’de 3 aylık bebeğiyle gözaltına alınan bir şüpheli savcının talimatıyla bırakıldı.

Haberin Devamı

Kanserli hemşire için itiraz

Avukatlar, DHKP-C operasyonu kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden hemşire L.D.’nin kanser hastası olması ve kemoterapi görmesi,, hemşire A.K.’nin ise hastanede solunum cihazına bağlı annesine refakat etmesi nedeniyle haklarındaki gözaltı kararının kaldırılmasını istedi. Şüphelilerin avukatları, müvekkilleriyle görüşmelerinin 24 saat süreyle kısıtlanmasına ilişkin hâkimlik kararına da itiraz etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!