DHKP-C ile alakan var mı?

Güncelleme Tarihi:

DHKP-C ile alakan var mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2015 02:00

Tanık polis: Gezi eylemcisinin Sabri Çelebi tarafından palayla yaralandığını gördüm. Çelebi, müdürümüz K.Ş.’ye saldırmıştır.
Sabri Çelebi: Senin DHKP-C ile bir alakan var mı?

Haberin Devamı

Tanık polis: Gezi eylemcisinin Sabri Çelebi tarafından palayla yaralandığını gördüm. Çelebi, müdürümüz K.Ş.’ye saldırmıştır.

Sabri Çelebi: Senin DHKP-C ile bir alakan var mı?

GEZİ Parkı eylemlerine katılanlara ‘zırh’ tabir edilen bıçakla saldıran ve 1 polisin de arasında bulunduğu bazı vatandaşları yaralayan Sabri Çelebi, duruşmada ifade veren tanık polis memuruna kızarak, “Senin DHKP-C ile bir alakan var mı?” diye sordu. Mağdurların avukatı bu sözlerin zapta geçirilmesini istedi ancak hâkim duymadığını söyledi. Sabri Çelebi, “Söyledim. Sıkıntı yok. Her gün DHKP-C’den tehdit alıyorum” diye yanıt verdi. İstanbul 53’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, 9 yıl 9 aydan 27 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Çelebi katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen polis R.E. şunları söyledi:

Haberin Devamı

MÜDÜRE DE SALDIRDI

“İmdat sesleri duyunca müdürümüz K.Ş., ben ve A.Y. olay yerine gittik. Gittiğimizde Gezi eylemcileri grubu ile Sabri Çelebi grubu birbirine saldırıyorlardı. Sabri Çelebi’nin elinde pala, yanındaki 4 kişinin elinde ise beyzbol sopasına benzer sopalar vardı. Gezi eylemcileri de masaların üzerindekileri ve sandalyeleri atıyorlardı. Gezi eylemcilerinin doğrudan hedefi polis değildi. Onları koruyan bizdik. Arada kaldık. Araya girmeseydik büyük kaos olurdu. 3 kişinin elindeki sopayı alarak etkisiz hale getirdim. Müdürümüz K.Ş. de Sabri Çelebi ile ilgileniyordu. O esnada yaralandı. Olay sırasında bir Gezi eylemcisinin Sabri Çelebi tarafından boğazından palayla yaralandığını gördüm. Benim gördüğüm, Sabri Çelebi, müdürümüz K.Ş.’ye saldırmıştır. Buna tanık oldum.”

Sabri Çelebi’nin avukatı Turan Öner, tanık polis memuru R.E.’nin bu beyanları üzerine “Sen hazırlıklı gelmişsin” dedi. Sanık sandalyesinde oturan Sabri Çelebi de tanık polis memuruna kızarak, “Senin DHKP-C ile bir alakan var mı?” diye sordu. Müşteki avukatı Hacer Yılmaz, Sabri Çelebi’nin tanık polis memuruna yönelik sözlerinin tutanağa geçirilmesini istedi. Hâkimin duymadığını belirtmesi üzerine avukat Hacer Yılmaz, salondaki avukatların ve gazetecilerin de duyduğunu ifade ederek Çelebi’nin sözlerinin tutanağa geçirilmesi için ısrar etti. Çelebi’nin avukatı Öner, “Sen kimsin? Yeter artık” diye bağırdı. Tanık polis memuru R.E. de “Böyle bir şaka olabilir mi? Ben duydum. Sesi size kadar gelmedi ama ben duydum. Şaka mı bu? Rizeliyim, polis memuruyum, DHKP-C’li diyecek kadar düştünüz mü?” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

POLİSE SUÇLAMA

Tanık polis memuru R.E.’nin beyanlarına ilişkin görüşü sorulan Çelebi’nin avukatı Turan Öner, “Aleyhe olanları kabul etmiyoruz. Yalan beyanda bulunmuştur. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bizim de kamera kayıtlarımız ve tanıklarımız var. Görüntüleri mahkemeye sunacağız. Tanıklarımızı da önümüzdeki celse hazır edeceğiz” dedi. Mahkeme tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!