DGS'de ham puan nedir?

Güncelleme Tarihi:

DGSde ham puan nedir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2021 15:02

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonuçları ardından araştırılan konulardan biri de ham puan oldu. Hem sözel hem de sayısal testten en az 1 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanmaktadır. Her iki testten de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmamaktadır. Peki, DGS'de ham puan nedir?

Haberin Devamı

DGS puan hesaplama ve ham puanlarla ilgili bilgiler, 2021 DGS kılavuzunda yer alıyor. Yayınlanan kılavuza göre, sayısal ve sözel bölümleri için adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanır, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilir.

Adayların, sayısal ve sözel bölümlerin her birinden aldıkları ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece adaylar için Sayısal Standart Puan ve Sözel Standart Puan hesaplanacaktır.

Her iki testten de en az 1 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanmaktadır. Her iki testten de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmamaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!