DGS ne zaman yapılacak? ÖSYM DGS 2022 sınav giriş belgesi alma ekranı

Güncelleme Tarihi:

DGS ne zaman yapılacak ÖSYM DGS 2022 sınav giriş belgesi alma ekranı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2022 16:42

DGS başvurularını tamamlayan adaylar heyecanla sınav tarihini bekliyorlar. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada DGS giriş belgesinin yayımlandığı duyuruldu. Dikey Geçiş Sınavına girecek olan adaylar sınav yerlerini ais.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebiliyorlar. Peki, DGS ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

DGS’nin ne zaman yapılacağı araştırılıyor. DGS başvurularını yapan adaylar sınava temmuz ayında girecekler. DGS’de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak. Adaylar sınav giriş belgelerini T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile alabiliyorlar.

DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS 2022 yılında 3 Temmuz tarihinde düzenlenecek. Sonuçlar 12 Ağustos tarihinde açıklanacak.

DGS’de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 135 dakika olacaktır. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır.

DGS GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

03 Temmuz 2022 tarihinde uygulanacak olan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Haberin Devamı

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet  adresinden 23 Haziran 2022 tarihinde saat 14.15’ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

DGS GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI-TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!