DGM’de çark etti

Güncelleme Tarihi:

DGM’de çark etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kumarhaneler Kralı Topal'ın tutuklu oğlu, daha önce ayrıntılarıyla anlattığı suçları mahkemede, ‘‘Polis işkence yaparak söyletti’’ diyerek reddetti.

ÇETE kurmak başta olmak üzere 4 ayrı suçtan tutuklanan ‘Kumarha-neler Kralı’ Ömer Lütfü Topal'ın oğlu Serdar Murat Topal, Emperyal Şirketler Grubu'nda müşterilerin dövülmesi, işkence yapılması olaylarını Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde verdiği ifadesinde kabul etmedi. Serdar Murat Topal, ablası Elif Topal'ın da aralarında bulunduğu 19 kişiyle birlikte gözaltına alındıktan poliste işkence gördüğünü öne sürdü.

İşkence izi bulunamadı

İstanbul DGM'de verdiği ifadesinde suçları reddeden sanık Topal, poliste askıya alındığını ve vücuduna elektrik verildiğini iddia etti. Adli Tabip'in yaptığı muayenede ise işkence izine rastlanmadı. Topal, DGM'de şu ifadeyi verdi: ‘‘Fırat Aydın'ı kasadan para çaldığı için kolonya ile yaktırdığım doğru değil. Duyduğum kadarıyla evinde tüp patlaması sonucu yaşamını yitirmiş. Operasyonda ele geçirilen silahlardan da haberim yok.’’

Kolonya olayını gördüm

Ancak Topal'la birlikte yakalanan sanıklardan eski polis memuru Veysel Koca, Topal'ı yalanlayarak, ‘‘Aydın'ın başından aşağı kolonyayı ben boşaltmadım. Ancak olaya şahit oldum. Fırat Aydın, Teknik Müdür Mine Şekerkıran'ın odasındaydı. Tamer Kuru beni arayarak, ‘Aydın fenalaştı. Kolonya getir' dedi. Ben de kolonya götürdüm. Yüzüne ve saçlarına sürüp dışarı çıktığımda bir çığlık duydum. Döndüğümde yüzü yanıyordu, ceketimi çıkarıp yüzünü sardım, söndürdüm’’ dedi. Koca ifadesinde silahlarla ilgili şunları söyledi: ‘‘Silahları, öldürülmeden 3 gün önce Ömer Lütfü Topal'dan aldım ve 2 yıl süreyle Çatalca'daki bir sandıkta toprağa gömerek sakladım. Yaka-lanmadan bir süre önce çıkararak çantalara yerleştirmiştim.’’

Dolarları evde saklamış

TOPAL Ailesi’nin ev ve işyerlerindeki aramalarda 6 milyon 569 bin 100 dolar, 128 bin 130 mark ile 4 milyar 967 milyon 400 bin lira ele geçirilmişti. Topal, evlerine yapılan baskında ele geçirilen 5.5 milyon doları yurtdışına kaçıracaklarını poliste itiraf etti. Ancak DGM'de ifadesini değiştirerek, ‘‘Para annem, kız kardeşim ve bana ait. 30 Eylül'den önce bir bankada bloke ettik. Sonra da evde sakladık’’ dedi. Topal, Abdullah Çatlı'dan 535 bin dolar aldıkları konusunda ise ‘‘Çatlı'yı tanımam. Sami Hoştan' dan 500 bin dolar aldım, zamanında ödeyemedim’’ şeklinde ifade verdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!