Devletten de alkış

Güncelleme Tarihi:

Devletten de alkış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2003 02:02

Meclis Başkanı Bülent Arınç, Sertap Erener'i kabul edip, Eurovision zaferi nedeniyle Meclis Madalyonu ve gümüş bir kutu hediye etti. Erener ve arkadaşlarını tebrik eden Arınç, ‘‘Bir kez daha emin oldum ki, daha büyük başarılara imza atacak kahramanlar sırada bekliyorlar’’ dedi.

EUROVISION Şarkı Yarışması'nda Türkiye'ye birincilik kazandıran Sertab Erener, dün devletin zirvesi tarafından kabul edildi. Erener'e, TBMM Başkanı Bülent Arınç tarafından Meclis madalyonu ve gümüş bir kutu hediye edildi. Erener, dün yarışmada seslendirdiği ‘‘Every Way That I Can’’ adlı şarkının bestecisi Demir Demirkan ve TRT yöneticileriyle birlikte Meclis'e geldi. Meclis çalışanlarından bazıları, Sertab'ın fotoğrafının bulunduğu tişörtleri imzalatmak için beklediler. Ancak Erener, Cumhurbaşkanı ile randevusu için hızla Meclis'ten ayrılmak zorunda olduğundan personel bu amacına ulaşamadı.

Arınç'ın, konuşmasına başlarken ‘‘Genellikle irticalen konuşurum. Ancak çok heyecanlandım ve bir konuşma metni hazırladım’’ esprisi, konukları güldürdü. Arınç, edebiyatta, sporda, sanatta elde edilen başarıların, Türkiye'nin farklı alanlarda göstereceği başarıların habercisi olduğunu vurguladı. Arınç, gurur verici yükselişin kahramanları olan Erener ve arkadaşlarına, TRT yöneticilerine, halkın temsil makamı olan Meclis adına şükranlarını sundu. Arınç, ‘‘Bir kez daha emin oldum ki, daha büyük başarılara imza atacak kahramanlar, sırada bekliyorlar. Başarılara ve zafere susamış bir milletin çocukları olarak Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Şeref Eroğlu, Uluslararası Cannes Film Festivali'nde 2 ödül kazanan Nuri Bilge Ceylan, uluslararası ödül kazanan değerli yazarımız Orhan Pamuk'u da tebrik ediyorum’’ dedi.

ŞARKI YERİNE KONUŞMA

Arınç, ‘‘Belki şarkı söyleyemezsiniz ama duygularınızı alalım’’ diyerek sözü Erener'e verdi. Erener ise ‘‘Ben daha ziyade şarkı söylemeyi becerebiliyorum. Konuşmak pek benim işim değil. Bugün bizi ağırladığınız için teşekkür ederiz. Herkesin çok mutlu olduğunu görmek de bizi mutlu etti’’ dedi. Demir Demirkan da Erener'in yurtdışında daha büyük başarılarla ilerleyeceğini, kendilerinin de her zaman arkasında olduklarını söyledi.

CUMHURBAŞKANI BEKLETİLMEZ

Türkiye'ye pekçok ülkenin puan verdiğini anımsatan Arınç, ‘‘Sadece Kıbrıs Rum kesimi değil. Pekçok ülkeden puan alması Türkiye'nin önünün açık olduğunu göstermektedir’’ yorumunda bulundu. Erener ve arkadaşları, Cumhurbaşkanı ile randevuları olduğu gerekçesiyle Arınç'ın ikramını kabul edemediler. Arınç da ‘‘Cumhurbaşkanı bekletilmez’’ diyerek, ekibi anlayışla karşıladı.

Sertab’ı kabule sadece TRT’yi çağırdı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 48. Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinci olan Sertab Erener'i kabul etti. Kabulde, TRT Genel Müdür Vekili Haluk Buran ve Erener'in ekibi hazır bulundu. Başlangıcında yalnızca TRT'nin kısa süre görüntü almasına izin verilen kabul, basına kapalı gerçekleşti. Erener, 15 dakika süren görüşmeden ayrılırken bir açıklama yapmadı.

Madalyon verdi ve tebrik etti

TBMM Başkanı Bülent Arınç, dün makamında kabul ettiği Eurovision birincisi Sertab Erener'e Meclis madalyonu ve gümüş bir kutu hediye etti. Arınç, Erener'i kabulünde sıcak davranışlarıyla dikkat çekti. Arınç, Erener'le sohbet ederken, elini iki elinin arasına aldı ve uzun süre bırakmadı. Erener ve arkadaşları, kabul salonunda Arınç'la birlikte anı fotoğrafı çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!