Devletin zirvesi uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Devletin zirvesi uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2015 08:58

ŞIRNAK’TA yol güvenliği aldıkları sırada PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım’ı, Kocetepe Camii’ndeki cenaze töreninde devletin zirvesi uğurladı. Şehidin cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, şehitten helallik istedi.

Haberin Devamı

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Yalçın Akdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, sivil toplum kuruluşları başkaları ile vatandaşlar katıldı.

ŞEHİTTEN HELALİK İSTEDİ

Şehit Onbaşı’nın canaze namazını ise Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. “Bizim şehitlerden helallik isteyeceğimiz gündür” diyen Görmez, ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutun başında üç kez, “Şehitlerimiz bize haklarını helal etsinler” dedi. Cenaze namazı sonrasında Davutoğlu, şehit onbaşının babası Haşim Yıldırım’ın elinden tuttu ve tören bitimine kadar bırakmadı. Şehit babasının diğer elini de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel tuttarak teselli etmeye çalıştı. Güçlükle ayakta duran anne Şengül Yıldırım ise bir hemşire ve bir kadın subayın arasında oğlunun ardından gözyaşı döktü. Cenazede tabutun önünde saf tutanlar arasında yer alan şehidin küçük kardeşi Berkant Yıldırım’ı da liderler teselli etti.

Haberin Devamı

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ VE TEPKİ

“Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganlarının atıldığı cenaze töreninde Başbakan Davutoğlu’nun geçisi sırasında bir grup vatandaşın “Artık yeter. Ne oldu çözüm süreci” ve “Yapamıyorsanız bırakın” tepkisini göstermesi cenazeye katılanlar arasında kısa süreli bir tartışma yarattı. Cenaze töreni sırasında alınan yoğun güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Birkaç noktada yapılan aramalarla girilen Kocatepe Camii’nde devletin zirvesinin saf tuttuğu şehitin tabutunun olduğu musalla taşı ile avlu arasına barikat kuruldu. Şehidin ailesi ve askerlerin bulunduğu alan ile vatandaşların yer aldığı bölüm de ayrı bir barikatla bölündü. Törenin ardından şehidin naaşı, memleketi olan Bala ‘nın Karahamzalı Köyü’nde torağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!