Devlet zoruyla aşı

Güncelleme Tarihi:

Devlet zoruyla aşı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2001 00:00

Haberin Devamı

Antalya'da kuduz riski taşıyan bir hayvan tarafından ısırıldıktan sonra birinci aşısını yaptırıp ikincisine gelmeyen 100 kişi polis tarafından her yerde arınıyor.

ANTALYA ve merkeze bağlı köylerden 2000 yılı içinde Kuduz Aşısı İstasyonu'na 2 bin 454 vaka geldi. Köpek, fare, at, eşek ısırması ve kedi tırmalaması gibi nedenlerle istasyona başvuranlardan yaklaşık 100'ü ikinci aşılarını yaptırmadı. Polis ve jandarma zoruyla istasyona çağrılan bu kişiler şimdi her yerde aranıyor.

DIŞLANMAK KORKUSU

Kuduz Aşısı İstasyonu'na gelen hastalara 3'er gün arayla 5 aşı yapılıyor. İlk başvurusu sırasında aşısını yaptıran hastalar, toplumdan dışlanmak korkusuyla ikinci aşılarını yaptırmaya gelmiyor. Kuduz mikrobu taşıma riski olan bu kişiler, başvuru sırasındaki kayıtlarından aranarak hastaneye gelmeleri isteniyor.

GELMEME NEDENLERİ

Eczanelerde satılan bir kuduz aşısının fiyatı 24 milyon lira. Yeşil kartlı hastalar aşı ücreti ödemiyor. Yetkililer, bir hayvan tarafından ısırılan vatandaşların aşıya gelmeme nedenlerinin başında korku, aşı ücretini ödeyememek, iyileştiğini zannetmek, toplum tarafından aşağılanmak gibi duygular yattığını söyledi.

Antalya'da çeşitli hayvanlar tarafından ısırıldıktan sonra aşılarını ihmal eden 100 kişi güvenlik güçleri tarafından her yerde aranıyor. Güvenlik güçleri kuduz mikrobu taşıma riskleri yüksek olan bu kişilerin zaman geçirmeden aşı istasyonlarına başvurmalarını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!