Devlet ya aciz ya da dalga geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Devlet ya aciz ya da dalga geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2015 01:33

Diyarbakır'da 5 Haziran günü çifte bombalı eylemde ölen 4 kişinin yakınları, yetkilileri soruşturma konusunda ciddi olmamakla eleştirdi.

Haberin Devamı

Ölenlerden Necati Kurul’un kardeşi Zekai Kurul, tüm sorumluluğun Cumhurbaşkanı ve Başbakan’da olduğunu öne sürerek şöyle konuştu: “Bombacının annesi, oğlunun durumu Başbakan’a anlatmış. Bir insan teknik takibe alınıyorsa ve miting günü teknik takibi kaldırılıyorsa bunun bir nedeni vardır. Tek başına Adıyaman’dan gelen ve Diyarbakır’ı bilmeyen biri destek almadan böyle büyük bir eylemi nasıl yapabiliyor? Devlet bunu otaya çıkarmıyorsa ya parmağı vardır ya da devlet içinde gizli bir örgüt vardır. Geçmişte faili meçhuller ortaya çıkmadı. Bu eylem de onun bir benzeridir. Devlet bunu çözmüyorsa, devletten davacıyız.”

YAKALANMASI FORMALİTE

Necati Kurul’un amcasının oğlu Mehmet Şehmuz Kurul da soruşturmayla ilgili ilerleme olmadığını, aksine Gönder’in kaldığı otele gelen polisler tarafından hakkında sadece asker kaçağı olduğu gerekçesiyle tutanak tutulup bırakılmasıyla ilgili Adalet ve İçişleri Bakanlarının farklı konuştuğunu söyledi. Kurul, “UYAP sistemine kayıp ihbarını yapan abisinin ismi girildi, o yüzden bombayı koyan Orhan Gönder’in adı çıkmadı” açıklamasını “Devlet ya bu kadar acizdir ya da bizimle dalga geçiyor. Devletin bu konuda ciddi ve samimi olduğuna inanmıyoruz” dedi. Baba Mustafa Kurul ise bombacı Gönder’in yakalanmasının formalite olduğunu savunarak, “Diyarbakır’a yabancı olan biri nasıl gelip bombaları yerleştirir” diye sordu.
Olayda işçi emeklisi babası Sait Türkman’ı kaybeden Ali Türkman ise “Aradan bir aydan fazla zaman geçti. Ciddi biçimde olayın üzerinde durulmadı. Üstü kapatılmaya çalışılıyor. Sakat kalanlar oldu. Bu olay aydınlatılmadıkça sonuna kadar devletten davacı olacağım” diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!