Devlet dializi vatandaşa bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Devlet dializi vatandaşa bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bağışlar olmasa böbrek hastalarının sonu meçhul. Son olarak Numune Hastanesi'ne iki hayırsever dört dializ makinası birden bağışladı. Hastanede 8 dializ makinası var, hepsi de bağış...

Haydarpaşa Numune Hastanesi Hemodializ Ünitesi'ne hayırsever Media Sevim Okatan ve Halit Hacıkasımoğlu, 4 yeni hemodializ makinesi bağışladı. Türk Anneleri Derneği Üsküdar Şubesi'nin Kadın-Doğum Servisi'nde yaptırdığı oda da hizmete girdi.

Devlet yardımlarının az olduğu sağlık sektörünün imdadına vatandaşların bağışları yetişiyor. Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin Hemodializ ve Kadın-Doğum Üniteleri vatandaş bağışları ile yeni makine ve odalarına kavuştu.

Her biri 500 milyon

Sevim Okatan ve Halit Hacıkasımoğlu'nun bağışladığı 4 hemodializ makinesinin hizmete girmesi nedeniyle yapılan törende Haydarpaşa Numune Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Faruk Cemşit ve Hemodializ Ünitesi Şefi Dr. Funda Türkmen'in elinden plaketlerini alan Sevim Okatan ile Halit Hacıkasımoğlu, böyle bir hizmette bulunmaktan mutlu olduklarını belirtti.

Her biri 500 milyon olan 4 hemodializ makinesi ile birlikte ünitede hizmet veren hemodializ makinelerinin sayısının sekize çıktığı, bunların hepsinin vatandaş bağışı olduğu ve iki makinenin de yakın zamanda devlet tarafından hastaneye gönderileceği açıklandı.

Türk Anneleri Derneği Üsküdar Şubesi'nin düzenlediği geceler ve yemeklerle topladığı 1 milyarlık bağışla yaptırdığı lüks oda, Haydarpaşa Numune Hastanesi Başhekimi Faruh Cemşit ve Dernek Başkanı Bedia Telseren tarafından açıldı. Kurdelayı kesen Telseren, yardımlarının devam edeceğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!