Dev yolcu gemisinde intihar girişimi

Güncelleme Tarihi:

Dev yolcu gemisinde intihar girişimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2010 15:39

AYDIN'ın Kuşadası Limanı'na demirleyen Hollanda bandıralı ‘Noordam’ adlı gemideki yolculardan, Avustralyalı 51 yaşındaki Mary Meaney, denize atlayarak intihara kalkıştı. Meaney, gemi kaptanı tarafından güçlükle ikna edilip, korkuluklardan indirildi.

Bugün saat 08.30 sıralarında Yunanistan'ın Rodos Adası'ndan gelen 950 metre uzunluğa, 105.8 metre genişliğe sahip, 82 bin 500 groston ağırlığındaki, Hollanda bandıralı yolcu gemisi ‘Noordam’ Kuşadası Limanı'na demirledi. Tarihi ve turistik yerleri gezip, alışveriş yapmak için gemiden inmeye çalışan yolcular arasındaki Avustralyalı Mary Meaney, bir anda sağ yan taraftaki filikaların bulunduğu bölüme geçip, korkuluklardan sarkmaya başladı. Yanına kimseyi yaklaştırmayan Meaney'in ölmek istediğini söylemesi üzerine gemi porsoneli, durumu geminin kaptanına bildirdi.

Gemi kaptanı, ülkesinde yaşayan kardeşinin pankreas kanseri olduğunu öğrendiği ve bu nedenle bunalıma girip canına kıymak istediği öğrenilen kadını bir saatlik bir çaba sonucu vazgeçirip, korkuluklardan indirdi. Perişan haldeki Avustralyalı turist, ambulansla Özel Kuşadası Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan kadının, en az dört gün boyunca psikiyatri tedavisi göreceği, ardından ülkesine gönderileceği öğrenildi.

Akşam saatlerinde İskenderiye'ye gitmek üzere limandan ayrılacak olan geminin kaptanı yaşanan olayla ilgili, bağlı bulunduğu acenteye ve Avustralya Konsolosluğu'na bilgi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!