Dev mantar görenleri şaşırttı

Güncelleme Tarihi:

Dev mantar görenleri şaşırttı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2006 12:53

Beyşehir Gölü sazlıkları arasında bulunan 5 kilogram ağırlığındaki dev mantar ilgi odağı oldu.

Haberin Devamı

Beyşehir Gölü'ne kıyısı olan Kuşluca köyü yakınlarındaki sazlıklarda bulunan yaklaşık 5 kilogram ağırlığındaki dev mantar, köylüler arasında şaşkınlık yarattı.

Sazlık mantarı olarak değerlendirilen mantarı incelenmesi için Beyşehir Tarım İlçe Müdürlüğüne getiren Kuşluca Köyü Muhtarı Eşref Yılmaz, Göl sahilindeki sazlıklar arasında vatandaşların yağışlarla birlikte mantar toplamaya çıktığını söyledi.

Küçük sazlık mantarlarını toplayıp yediklerini, ancak bu mantarı devasa boyutta olduğu için zehirli olup olmadığını kestiremediklerini belirten Yılmaz, bu nedenle incelenmesi amacıyla mantarı Tarım İlçe Müdürlüğüne getirdiklerini ifade etti.

Köyde bugüne kadar ilk defa bu büyüklükte bir mantara rastladıklarını dile getiren Yılmaz, “Bu yıl bölgemize bol yağış düşmesi ve sazlık toprağının iyi olması nedeniyle, mantarın böylesine büyüdüğünü düşünüyoruz” diye konuştu. Yılmaz, Tarım Müdürlüğü yetkililerinin zehirsiz olduğunu belirtmesi halinde, mantarı yemeyi istediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Dev mantarı inceleyen Tarım İlçe Müdürü Nurettin Karşıyaka ise Beyşehir'de ilk kez böylesine büyüklüğe ulaşan bir mantara şahit olduklarını söyledi. Bu yıl mevsimin bol yağışlı gitmesi, rutubetin bol olması ile birlikte zaman zaman kendini gösteren güneşin, mantarların doğada kendiliğinden yetişebilmesi için uygun zemin oluşturduğunu belirten Karşıyaka, ancak doğadan toplanan bu tür mantarların da yenmemesi gerektiğini ifade etti.

Karşıyaka, Kuşluca köyünden getirilen dev mantarın da aşırı büyümüş olduğunu ve büyük ihtimalle zehirli olabileceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!