Dev buluşmada rekor bağış

Güncelleme Tarihi:

Dev buluşmada rekor bağış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2005 00:00

Milliyet Gazetesi’nin kız çocuklarının okutulması amacıyla sürdürdüğü ‘Baba Beni Okula Gönder’ kampanyası, dün Kanal D ekranlarında Türkiye’yle buluştu. Mehmet Ali Birand ile Seda Sayan’ın bir araya geldiği programda, 1.5 saatte 8 milyon YTL’lik (8 trilyon TL) rekor bağış toplandı.

23 Nisan’da başlayan kampanyada son bağışlarla toplam 20 milyon YTL’ye (20 trilyon TL) ulaşıldı. Kanal D ekranlarında dün saat 15.30’da başlayan programa Milliyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Hanzade Doğan, Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan gibi kampanya destekçilerinin yanı sıra Doğu ve Güneydoğu’dan program için İstanbul’a gelen kız çocukları da katıldı.

4 YENİ YURT YAPILACAK

İlk bağışçı olan Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ‘Biz bu kampanyaya 4 milyon YTL katkıda bulunuyoruz’ dedi. Aydın Doğan, Erzurum, Kelkit, Köse ve Kürtün’de 4 yeni yurt yaptıracaklarını söyledi. Böylece Doğan Grubu’nun kampanya çerçevesinde inşa ettirdiği iki yurda ek olarak toplam yurt sayısı 6’ya çıktı. Hanzade Doğan da, ‘Eğitimden mahrum kalan bir toplum gelişemez. Toplumun yarısını, kadınları, kızları bundan mahrum bırakırsak o zaman gelecekteki nesillerimizi de cehalete mahkum etmiş oluruz’ diye konuştu.

İŞTE BAĞIŞLAR

Kadıköy Belediyesi: 16 derslikli ilköğretim okulu, 100 burs Şişli Belediyesi: 100 burs, toplam 500 bin YTL destek Ceritler Limited: Lojmanlı köy okulu Petrol Ofisi: 500 burs Fenerbahçe Spor Kulübü: 500 burs Siemens: 300 burs Metro Group: 200 burs Beşiktaş Spor Kulübü: 150 burs Rıza Çalımbay (kendi adına): 10 burs Beylikdüzü Belediyesi: 100 burs Microsoft Türkiye: 100 burs Ergun Gürsoy: 20 burs Fatih Gökşen (Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi): 15 burs Vural Öger: 20 burs Balnak: 20 burs VIP SAT: 15 burs Ankaragücü Spor Kulübü: 15 burs Atlasjet: 10 burs Müfit Tarhan: 10 burs Avrupa Koleji: 10 burs NOT: Burslar üçer yıl için geçerlidir
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!