Dersimiz zengin olmak

Güncelleme Tarihi:

Dersimiz zengin olmak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2011 20:50

Cameron Diaz ve Justin Timberlake gibi iki ünlü ismi bir araya getiren Kötü Öğretmen, tek derdi zengin bir koca bulup öğretmenlik yapmaktan kurtulmak isteyen bir kadının mücadelesini ve para biriktirmek için çevirdiği dolapları anlatıyor. Bir öğretmen, ahlaki değerlerden yoksun olursa, okulda neler yapabilir, iki öğretmenin rekabeti nasıl sonuçlanırın cevabında komik sahneler var. Kötü Öğretmen, vasatı aşamasa da başrolleri ve iki öğretmenin arasındaki amansız rekabetin verdiği heyecanla keyifle izleniyor.

Haberin Devamı

BAD TEACHER KÖTÜ ÖĞRETMEN
Yön: Jake Kasdan
Oyn: Cameron Diaz, Justin Timberlake, Lucy Punch, Jason Segel
Tür: Romantik Komedi
Süre: 92 dk.

Sizin hiç kötü öğretmeniniz
oldu mu?
Hani size bir şey öğretmeyen, daha çok kendisiyle ilgilenen, zaman zaman da size dünyayı zindan eden.
Kabusunuz olan.
Belki de kötü öğretmen yoktur, yaramaz öğrenci vardır diyenlerdensiniz.
Her neyse, bu filmle birlikte zalim değil belki, ama eğitim ve örnek olma açısından gerçekten de kötü bir öğretmenle tanışıyoruz.
DERS YAPMAK YERİNE FİLM İZLETİYOR
Elizabeth Halsey, hasbelkader öğretmen olmuş, “hayatında ne bu kadar kötü gitti de sonunda öğretmenliği tercih ettin?” diye düşünenlerden.
İlkeleri, idealleri olan biri değil.
Öğrencilerle, okul ortamıyla, müfredatla ilgisi bile yok.
Derslerde koyuyor DVD’yi, film izletiyor öğrencilerine.
Tek derdi zengin bir koca bulup, bu hayattan kurtulmak.
Ama bu berbat hayat felsefesi nişanlısının annesinin gözünden kaçmıyor.
Evlenmeden hemen önce terk edilince hayatı iyice kabusa donüyor.
Tekrar okula dönmek zorunda kalan Elizabeth, artık işinden daha da nefret eden biri haline gelmiş durumda.
ZENGİN KOCA YOLUNDA ÇARE SİLİKONLARDA
Üstelik nişanlısından ayrıldığı ve yalnız olduğu gerçeği, okulun idealist öğretmenlerinden olan, sincap lakaplı meslektaşı Amy tarafından sık sık yüzüne vurulmakta.
Elizabeth, Amy’nin ve kancayı takmak istediği zengin meslektaşı Scott’un yeni ayrıldığı sevgilisinin göğüslerinin büyüklüğünü fark edince tüm suçu tahta göğüslerine yüklüyor.
Yeni hedefi estetik masası ve silikonlar.
Ama bunun için para biriktirmesi gerek.
Buradan da anlamış oluyoruz ki Amerika’da da öğretmenler öyle çok büyük paralar almıyorlar.
Bir ameliyat için yeterli paraları bile yok.
Kötü öğretmen nasıl olunur, bir öğretmen para için ne üçkağıtlar yapabilir işte bu andan sonra görmeye başlıyoruz.
Kötü Öğretmen aslında bir okul, öğretmen ya da öğrenci filmi değil. Parası ve idealleri olmayan bir kadının çabalayarak yukarı çıkma savaşı.
Filmin ilk yarısı, sıradan, hatta düzeysiz bir komedi gibi ilerlese de ikinci yarı heyecanlı bir rekabete sahne oluyor.
Elizabeth ve Sincap Amy arasındaki amansız savaşın detayları iyi örülmüş.
Kötü olmasa da korkunç değerlere sahip olan bir öğretmenle, ‘mükemmel’i oynayan rekabetçi ve kıskanç meslektaşı arasındaki savaşı izlemek keyifli.
ROMANTİZM AYAĞI YOK
Kötü Öğretmen filminin romantik ayağı ise hayli aksamakta. Filmin ana karakteri değerlerden yoksun, para avcısı, duygusuz ve bencil bir kadın olunca romantizmden söz etmek çok da mantıklı değil.
Erkek tarafında ise en ilgi çeken kişi tabii ki Justin Timberlake. Zengin bir öğretmen ve kötü bir şarkıcı olarak lanse edildiği filmde yine de bir hoşluk yapıyor ve eline gitarı alıp bir şarkı söylüyor.
ISLAK ELBİSEYLE ARABA YIKAMA SAHNESİ ERKEKLER İÇİN
Kötü Öğretmen, iki öğretmen arasındaki rekabetin detaylarında ve acımasızlığında verdiği keyfi bir kenara bırakırsak, vasat sayılabilecek bir film.
Sincap lakaplı öğretmeni canlandıran Lucy Punch (haftanın bir diğer filmi Bir Tutam Cennet’te de yardımcı rolde) gayet başarılı.
Elizabeth’e kur yapan beden öğretmeni rolündeki ünlü komedyen Jason Segel ise filmde hakkı yenmişlerden. Oynadığı karakterin zayıflığı ve geri planda kalmasıyla kendini gösteremiyor.
En can alıcı sahneler Diaz ve Timberlake’e ayrılmış.
Cameron Diaz’ın üstüne yapışan elbisesiyle, ıslak ıslak araba yıkaması, Justin Timberlake’in şarkı söylemesi ve pantolonu üzerindeyken sevişmesi gibi ünlü başrol oyuncularının üzerine kurulmuş olan sahneler var.
Kötü Öğretmen, izle ve unut tarzı filmlerden olsa da içerdiği rekabetin çekiciliği ve başrollerinin de etkisiyle anı keyiflendirmeyi başarıyor.

Haberin Devamı

Diaz’ın ayakkabıları

Haberin Devamı

Cameron Diaz film boyunca Christian Louboutin ayakkabıları giyiyor. Bu, şirketinin kırmızı tabanlı ayakkabılarının reklamını yapmak isteyen Louboutin ve film yapımcıları arasındaki anlaşmanın filme yansıması.

Timberlake öğretmenlerin yanında

Kötü Öğretmen adlı filmde bir lise öğretmenini canlandıran Justin Timberlake’in şu sözleri sadece ülkemizdeki değil Amerika’daki öğretmenlerin de maddi sorunlarının olduğunun bir kanıtı: “Öğretmenlerimize daha fazla maaş ödemenin bir yolunu bulmalıyız. Bu filmden benim çıkardığım şey bu oldu. Bende iz bırakan öğretmenler trigonometri değil, hayat dersi öğretmiş olanlardı. Öğretmenlerin sorumlulukları büyük ama onlara verilen maaş ve değer olması gerekenin çok altında.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!