Derinliklere yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Derinliklere yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2011 00:00

Bilim adamları, Hint Okyanusu’nun derinliklerini keşfedecekleri geziye Güney Afrika’nın Cape Town kentinden başladılar. Gizem dolu yolculuk 45 gün sürecek.

Haberin Devamı

İkinci kez keşifte
DÜNYA Doğal Hayatı Koruma Birliği’nin (IUCN) öncülüğünde Hint Okyanusu’nda ikinci kez keşif gezisi yapılıyor. 2009 yılında yapılan araştırma gezisinde, bilim adamları yeni türler keşfetmiş, 7 bin örnek toplanmıştı. Güney Afrika’nın başkenti Cape Town’da bilim adamları
RRS James Cook adlı İngiliz araştırma gemisiyle dün ikinci keşif için yola çıktı. Şimdi daha iyi ekipmanlarla aynı başarıların elde edilmesi bekleniyor. Yeni türlerin keşfedilmesine kesin gözüyle bakılıyor.
Denizaltı dağları
RRS James Cook gemisindeki araştırmacılar okyanus yüzeyini özel kameralarla görüntüleyecek. 45 gün sürecek keşifte yeni türlerin, denizaltı dağlarının keşfedilmesi umuluyor. Denizaltı doğasını nelerin tehdit ettiğini inceleyecek olan bilim adamları ayrıca  binlerce metre derinlikteki hayvanları gözlemleme fırsatı yakalayacak. Keşif gemisi RRS James Cook daha önce de Karayip Denizi’nde Cayman Koyağı diye bilinen yerde, Dünya’nın sualtındaki en derin volkanik çukurunu bulmuştu.

Haberin Devamı

Yeni türler arayacaklar

Dünya Doğal Hayatı Koruma Birliği uzmanları: “Denizin derinliğindeki canlıların ne kadar çok olduğunu bilmiyoruz. Yeni türler bulmayı umut ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!