Dere suyundan yapılan ayranı içen 40 kişi zehirlendi

Güncelleme Tarihi:

Dere suyundan yapılan ayranı içen 40 kişi zehirlendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2007 12:57

BATMAN'ın Sason İlçesi'ne bağlı Kaşyayla Köyü'nde iftarda dere suyunu kullanarak yaptıkları ayranı içen iki aileden 40 kişi zehirlendi. Sason ve Batman'daki hastanelere kaldırılanların çoğu ayakta tedavi edilip taburcu edilirken, durumu ağır 4 kişi Devlet Hastansi'nde tedavi görüyor.

Sason'a bağlı Kaşyayla Köyü'nde oturan ‘Kaya' ve ‘Koyun' ailesinden 40 kişi, iftar sofrasına getirilen dere suyu kullanılarak hazırlanan ayranı içince zehirlendi. Zehirlenen 40 kişi Sason ile Batman Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Zehirlenenlerin çoğu ayakta tedavi edilerek evlerine gönderilirken, durumları ciddi olan Naif ve Kerem Koyun ile Kadri ve Adil Kaya’nın tedavileri Batman'da sürüyor.
Köy muhtarı Abdulhamit Bozkurt, dün akşam iftar saatinde dereden aldıkları su ile yaptıkları ayranı içen Kaya ve Koyun ailesi fertlerinin zehirlendiğini belirterek, şöyle dedi:
/images/100/0x0/55eaf51cf018fbb8f8a1a660
“İki aileden toplam 40 kişiyi Sason ve Batman Devlet Hastanesi'ne kaldırdık. Yıllardır içme suyu ihtiyacımızı Kaşyayla Köyü yakınından geçen dereden karşılıyoruz. Köyümüzde su deposu bile yok. Yıllardır sağlıksız ve mikroplu su içiyoruz. Hayvanların da içtikleri dere suyundan köylüler de su ihtiyacını karşılıyor. İçme suyu talebimiz bir türlü yerine getirilmedi. Geçmişte de sudan rahatsızlık geçirenler oldu, ancak ilk kez köyümüzde bu sayıda zehirlenmeler oldu.”
Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri zehirlenme olayının yaşandığı Kaşyayla köyünden su tahlilleri aldı. Zehirlenmeye yol açan dereden su içilmemesinin gerektiği uyarısında bulunan doktorlar, suyun yanısıra zehirlenmeye yol açan ayran ve yoğurttan da numune aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!