Derdiniz ve Çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Derdiniz ve Çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Aydınlatma istiyoruz

YENİDOĞAN Mahallesi'ndeki 3075'inci Sokak aydınlatmadan yoksun. Akşam saatlerinde zifiri karanlığa gömülen sokağımızda yürümek cesaret istiyor. Tek bir lambanın bulunmadığı bu sokak sanki Antalya'ya değil dağ başındaki bir köye ait.

Uzun süredir aydınlatma sorunumuza çözüm getirilmesini bekliyoruz. Ancak, konuyla ilgili hiçbir gelişme yok. Bizler yine karanlık sokaklarda önümüzü görebilmek için savaş veriyoruz. İlgililerden gereken çalışmanın yapılmasını istiyoruz. Ersoy Çelebi

Yetkili diyor ki

TEDAŞ yetkilileri, ‘‘Semt sakinlerinin aydınlatma ile ilgili isteğini dilekçe ile tarafımıza bildirmesi gerekiyor. Konuyla ilgili gereken inceleme yapılacaktır’’ dedi.

Kavşağa ışık yapılsın

Akdeniz Sanayi Sitesi'ne giden yol ile yeni açılan Çakırlar yolunu birleştiren döner kavşakta hemen hergün trafik kazası yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde bir kamyon burada devildi. Bunun yanı sıra sık sık maddi hasarlı kazalar meydana geliyor.

YARIŞ PİSTİ GİBİ

Sinyalizasyon sistemi olmadığı için aşırı sürat yapan sürücüleri uyaran, durduran hiçbir unsur yok. Yol yarış pistine döndü. Yetkililerden can kaybı yaşanmadan gerekli önlemlerin alınmasını, kavşağa sinyalizasyon sistemi kurulmasını istiyoruz.

Bölge esnafı

Yetkili diyor ki

Büyükşehir belediyesi yetkilileri, ‘‘Bu kavşak Karayolları'nın sorumluluk alanı içerisindedir. Gerekli düzenlemeyi Karayolları'nın yapması gerekmektedir’’ diye konuştu.

Bu nasıl yangın merdiveni

YaklaŞIk bir ay önce Vakıf İşhanı'nın 2. katına bir yangın merdiveni yapıldı. Ancak biz bu merdivenin yönetmeliklere uygun olmadığını düşünüyoruz. Herhangi bir yangın durumunda burada bulunanların yaklaşık 40 santimetrelik pervazdan çıkarak merdivene ulaşması gerekiyor.

DEMİR YIĞININA BENZİYOR

Yani, merdivene ulaşılsa bile oldukça yüksek bir noktadan aşağıya atlamak gerekiyor. Yangın merdiveni denilen şey demir yığınından farksız. Paslı ve oldukça çirkin bir görüntüsü var. Bu nedenle de işhanınında görüntü kirliliği oluştu. İtfaiye Daire Başkanlığı'nın bu konuya hassasiyet göstereceğini düşünüyoruz. Yılmaz Yenice

Yetkili diyor ki

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Şener, ‘‘Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne bu yıl sonuna kadar prosedüre uygun merdiven oluşturması için süre tanıdık. Çalışma bu süre içinde yapılmazsa gerekli yasal işlemler uygulanacak’’ diye konuştu.

Tel:(242) 243 15 55

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!