Derdiniz ve çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Derdiniz ve çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2000 00:00

Hazırlayan İlkay MANIŞ
Haberin Devamı

Kazıldı, onarılmadı

ANTSU görevlileri yaklaşık dört ay önce, Konyaaltı Caddesi Evren Pasajı yanındaki cep durağında kazı çalışması yaptı. Su borularının onarımı için yapılan kazının ardından, deforme olan asfalt düzeltilmedi. Çukurun içine toprak döküldü ve öylece bırakıldı. Yaz başından bu yana toz eksik olmuyor. Toplu taşıma araçları bu durağı çok sık kullanıyor, bunun yanı sıra caddedeki trafik oldukça yoğun. Turistler ve Antalyalı vatandaşların sürekli gezinti yaptığı caddede böyle çirkin manzaralar görmek istemiyoruz. Semt sakinleri

Yetkili diyor ki

ANTSU Halkla İlişkiler Sorumlusu Ayşe Özyılmaz, ‘‘Ekiplerimiz onarım için müdahalede bulunduktan sonra çukurlara çakıl taşı dökmekle yükümlü. Yama yapılması veya asfaltın yenilenmesi ilgili belediyeye aittir’’ dedi.

İlaç kokusu

Antalya'nın gözde semtlerinden biri olan Yeşilbahçe Mahallesi'nde oturuyoruz. 1447 Sokak'ta bulunan Osman Akıllı Apartmanı'nın altındaki dükkanlar ziari ilaç ve gübre deposu olarak kullanılıyor. Sokağımızda çok ağır ve kötü bir koku hakim. Böyle bir deponun yerleşim merkezinde bulunması sağlık açısından ne kadar doğru ayrıca ne kadar yasal bilemiyoruz. Konuyla ilgili ciddi rahatsızlıklarımız var. Belediye yetkililerinden sorumuza çözüm getirilmesini bekliyoruz.

Mesut Erdem-Ahmet Okur

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri, ‘‘Söz konusu şikayetle ilgili olarak, dükkanı kullanan firmaya ihtarmane gönderdik. Konuyu yakından takip ediyoruz, çalışmalarımız sürüyor’’ dedi.

Trafik keşmekeşi

Akdeniz Sanayi Sitesi ile bağlantılı olan 75. Yıl Caddesi'nde hemen her gün trafik kazası meydana geliyor. Burada bulunan iki döner kavşakta sinyalizasyon yok. Orta refüj ise refüj olaktan çok uzak. Sürücüler cadde boyunca aşırı süratli araba kullanıyor. Trafikte bulunan diğer araç sahipleri kadar yayalar da tehlike içerisinde. Hafta boyunca trafik oldukça yoğun, kavşaklarda sinyalizasyon sistemine büyük ihtiyaç var. Belediyenin bu soruna acilen çözüm getirmesini bekliyoruz.Remzi Atalay

Yetkili diyor ki

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ‘‘Kızılırmak, Karacaoğlan caddeleri ile Yüzüncü Yıl Bulvarı'nın devamındaki çalışmalar tamamlanınca; bu yolun orta refüjünde düzenleme yapılacak. Sinyalizasyon için yazılı başvuru gerekiyor’’diye konuştu.

Tehlike saçıyor

Geçtiğimiz günlerde, 100. Yıl Bulvarı'nda kaldırım üzerinde bulunan bir trafo dağıtıcısına minibüs çarptı. Hızla olay yerinden uzaklaşan minibüsün çarptığı trafonun şekli değişti, içindeki kablolar açığa çıktı. Özellikle çocuklarımız için endişeleniyoruz. Oyun oynadıklarını zanneden minikler ne kadar ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya olduklarının farkında değiller. Gereken düzeltmenin yapılması için TEDAŞ'ı defalarca aradık. Fakat, tam 20 gündür hiçbir girişimde bulunulmadı. Bu durum görsel kirliliğe de neden oluyor?

Sacettin Temur

Yetkili diyor ki

TEDAŞ Teknik Müdür Yardımcısı Ali Rıza Aygün, ‘‘Adı geçen bulvardaki trafo dağıtıcısının durumunu yerinde inceleyeceğiz. Gereken çalışma en kısa sürede yapılacak’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!