Derdiniz ve çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Derdiniz ve çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dolmuş katarı gibi

Çallı

Çallı mevkiinde, üstgeçit civarında bulunan minibüs durakları önünde, adeta dolmuş katarı oluşuyor. Ard arda dizilen ve yolcu bekleyen minibüslerden yükselen egzos gazı da dayanılmaz boyutta.

Öyle ki, arka arkaya beş minibüs görebiliyoruz. Buna bir de halk otobüsleri ekleniyor. Gelin gerisini siz düşünün.

Şehir içi ulaşımda, önemli bir yeri olan minibüsleri kullanan şoförlerin, daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz.

Orhan Gülşen

Yetkili diyor ki

Minibüsçüler Odası Başkanı Abdullah Ateş ‘‘Adı geçen minibüs durakları, şehir merkezinin son noktası. Duraklarda beklenmesine ve egzos gazının havayı kirletmesine biz de karşıyız. Bu yönde gerekli uyarıları yapıyoruz. Ayrıca, bu duraklarda sabah ve akşam üstü dört görevlimiz bulunuyor. Gerekli denetimleri yapıyorlar’’

Yürümek büyük dert

Fevzi Çakmak Caddesi

Antalya'da, yayaların karşı karşıya olduğu problemlerden biri de, kaldırım olmayan yerlerde yürümek. Daha doğrusu, yürüyebilmek. Fevzi Çakmak Caddesi'nde, ATSO Günübirlik Tesis inşaatından itibaren, Falez Restaurant önüne kadar kaldırım yok. Kaldırım için ayrılan alan, özel otomobiller tarafından park yeri olarak kullanılıyor. Böyle olunca, yayalar, cadde kenarında, trafik kazası tehlikesiyle kolkola yürüyorlar. Belediye buraya kaldırım yapmayı düşünmüyor mu?

Sevtap Atakan

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Behzat Bilgiç ‘‘Dedeman Otel'den Talya Otel'e kadar olan bölümde, Sahil Projesi çalışması yürütülecek. Adı geçen yerdeki kaldırım problemi de bu proje içinde ele alınacak’’

Temizlensin

Yükseliş Mahallesi

Kepez Belediyesi sınırları içindeki semtlerin birçoğunda, moloz tepeleri var. Oturduğumuz Yükseliş Mahallesi'nde de bu çirkin görüntüleri izliyoruz.

2131 ve 2123 sokakların kesiştiği boş arazide, moloz ve toprak yığınları bizi usandırdı.

Bu semte taşındığımızdan bu yana, arazinin temizlenmesini bekledik. Fakat, bu yönde hiçbir girişim olmadı. Kepez'e çağdaş bir çehre kazandırmak isteyenler, öncelikle böyle moloz tepelerinin oluşmasını engellemelidir. Ferhat Doğan

Yetkili diyor ki

Kepez Belediyesi Temizlik İşleri Şube Müdürü Osman Özer

‘‘Adı geçen semtte, gerekli incelemeyi yapacağız. Görüntü kirliliği oluşturan moloz ve toprak yığınları temizlenecek’’

Sinyalizasyon

TAMAM

Büyükşehir Belediyesi Trafik İşleri Şube Müdürlüğü, köşemizde yayınlanan haberden sonra, çalışmalarını hızlandırdı. Kızılırmak-Aşık Veysel-Karacaoğlan caddelerini birleştiren kavşaktaki sinyalizasyon sistemi, faaliyete geçti.

Şube Müdürü Coşkun Yalçın, ülkemizde, sinyalizasyon işlerini ihale etmeden, kendi personeli ile yaparak maliyeti düşüren tek yerel yönetimin Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi.

Yalçın, ‘‘Kendi olanaklarımızla yaptığımız sinyalizasyon sistemi, yaklaşık 8 milyar liraya mal oldu. Önümüzdeki günlerde, DSİ Bölge Müdürlüğü önü ile yeni açılan Sakarya Bulvarı'ndaki kavşaklarda da sinyalizasyon çalışması yapacağız’’ diye konuştu.

Tel: (242) 243 40 40

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!