Depremzede öğrenciye burs

Güncelleme Tarihi:

Depremzede öğrenciye burs
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türk Eğitim Vakfı, depremden zarar gören bütün öğrencilere burs imkanı sağlıyor. TEV ayrıca, depremzedeler için burs fonu da oluşturdu. Burs vermek isteyenler, bu fona katkıda bulunabilecek.

TEV (Türk Eğitim Vakfı), deprem felaketinde zarar gören ailelerin, ilk, orta ve yüksek öğrenim gören çocuklarına karşılıksız burs verecek.

Vakfın Genel Müdürü Ünal Somuncu, Kocaeli, Adapazarı, İstanbul, Yalova, Bolu, Gölcük, Karamürsel, Bursa, Eskişehir ve Zonguldak'da etkisini gösteren depremde zarar gören ailere destek olmak istediklerini belirtti.

Burstan yararlanmak isteyenlerden, ilk ve orta öğrenim görenlerin okul müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Üniversite, yüksekokul ve meslek yüksek okulları öğrencilerinin ise okullarından alacakları öğrenci belgeleriyle vakıf merkezlerine başvurmaları yetiyor. Vakıf, geçtiğimiz öğrenim yılında, ilköğretim öğrencilerine ayda 5 milyon, lise öğrencilerine ayda 10 milyon, üniversite veya yüksekokul öğrencilerine ise ayda 25 milyon lira burs vermişti. Bu öğretim yılında verilecek burs miktarları önümüzdeki günlerde netleşecek. Burs alacak öğrencilerin sayısı da başvuruya göre belirlenecek.

TEV ayrıca, depremzede çocukları için burs fonu da oluşturdu. Burs fonuna katkıda bulunmak isteyen hayırseverler, vakfın, (0212) 274 52 60 no'lu telefonlarından bilgi alabilirler.

2 MİLYARLIK İLAÇ

Öte yandan TEV, deprem bölgesine 2 milyar lira tutarında ilaç ve sağlık malzemesi gönderdi. Ayrıca vakıf çalışanları depremzedeler için açılan banka hesap numaralarına da 400 milyon lira bağışta bulundu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!