Depremzede kadınlar, bu 8 Mart'ı da çadırda karşılıyor

Güncelleme Tarihi:

Depremzede kadınlar, bu 8 Martı da çadırda karşılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2001 00:00


Depremzede kadınlar, Dünya Kadınlar Günü'ne çadırkentlerde ve ortak mekanları paylaşarak giriyorlar.

Çadırkentlerde kalan ve ortak sorunları yaşayan depremzede kadınlar, 15 aydır, çamaşırlarını ve bulaşıklarını konteynerlerde yıkıyorlar.

Bolu Mehmetçik-1 Çadırkenti'nde yaşayan Mahsure Yılmaz, 15 aydır çadırda yaşadıklarını alatarak, ''Ortaklaşa kullandığımız bulaşıkhane, tuvalet ve benzeri yerler artık sağlık açısından hijyenik olma özelliklerini yitirdi. Bu alanları kullananların hasta olma riski arttı'' dedi.

Çadırların deforme olduğunu bildiren Yılmaz, çadırda yaşayan depremzedelerin prefabrik konutlara yerleştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Bolu'daki çadırkentlerde yaşayan depremzede kadınların ortak ihtiyaçları ise: ''Temizlikte kullanılan deterjanlar, pet ve çocuk maması.'' (aa)

Üretime katılmaya ihtiyaçları var

Öte yandan kadınlarla Dayanışma Vakfı'nın (KADAV), Gölcük Şirinköy'deki ''Ev Tekstil ve Mum Atölyesi''nin, üretim kooperatiflerine dönüştürülmesi planlanıyor.

KADAV Alan Koordinatörü Şevval Yakut, prefabrik konutlarda barınan depremzede kadınların, yalnızca psikolojik desteğe değil, üretime katılma ihtiyaçları da bulunduğuna işaret etti.

Yakut, ''Üretim becerisini geliştiren ve meslek edindiren bu atölyeler, önümüzdeki günlerde birer üretim kooperatifine dönüştürülecek'' dedi. Yakut, şöyle konuştu:

''Onlar, artık çalışma ve üretmenin tadına vardılar. Onun için, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, bugüne kadar düşünmedikleri bir anlamda yaşıyorlar. çalıştıklarının, ürettiklerinin bilincinde olan depremzede kadınlarımız, kooperatifleşmenin sağlanmasıyla daha fazla ekonomik kaynak yaratacaklar.''


Doğulu kadın, sorunlarını erkeklerden gizliyor
Tatilde kadına yönelik şiddet artıyor
En çok vergi ödeyen her dört kişiden biri kadın
Kadın-erkek eşitliğinde yaya kaldık







Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!