Depremzede 2216 öğrenciye TEV bursu

Güncelleme Tarihi:

Depremzede 2216 öğrenciye TEV bursu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

TÜRK Eğitim Vakfı, 17 Ağustos’ta yaşanan deprem felaketi sonrasında belirlenen 2 bin 216 depremzede öğrenciye karşılıksız burs vermeye başladı. Burslar Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bolu, İstanbul, Bursa, Eskişehir'deki depremzede öğrencileri kapsıyor.

Türk Eğitim Vakfı, 12 Kasım'da depremin yerlebir ettiği Düzce için de çalışma başlatıldığını ve bölge öğrencilerine de burs verileceğini duyurdu.

1 Ekim 1999 tarihinden geçerli olacak burslar ekim-haziran aylarını kapsıyor. Burslar, öğrencilerin başarılı olmaları halinde öğrenim süresi boyunca sürdürülecek.

Yüksek öğrenim bursları aylık 50 milyon lira, orta öğrenim bursu ise aylık 20 milyon lira olarak belirlendi.

Öğrencilerin bursları alabilmeleri için yapmaları gerekenler ise şöyle:

1- Ailesinden can kaybı olanlar için vefat belgesi. Evi yıkılanların Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Afet İşleri Müdürlüklerinden alınacak hasar tespit raporları ve nüfus cüzdan suretleri ile başvurmaları gerekiyor.

2-Yüksek öğrenim görenlerin okullarından öğrenici belgesi, not dökümü ya da yeni başlayanların ÖSYM belgelerinin örneğini vakfa göndermeleri gerekiyor. Açık öğretim, özel üniversite, ikinci öğretim öğrencileriyle başka kurumlardan burs alanlar TEV bursundan yararlanamıyor.

3-İlk ve orta öğrenim öğrencilerinin 1. maddedeki belgelerle okul müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Bulundukları bölgeden başka okullara nakil yapmak zorunda kalanlar, yeni okulları aracılığıyla başvuruda bulunacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!