Depremi bildi ama yerini şaşırdı

Güncelleme Tarihi:

Depremi bildi ama yerini şaşırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 07:25

Roma’da 11 Mayıs 2011’de büyük bir deprem yaşanacağı söyleyerek İtalyanları paniğe sokan "Deprem Kahini" Raffaele Bendandi, tahmininde 1,200 kilometre yanıldı. Dün İspanya'nın Lorca kasabasını vuran deprem, 1979'da hayatını kaybeden Bendandi'nin tahmin ettiği büyüklükte değildi, ancak ölümcül oldu.

Haberin Devamı

İspanya'nın güneydoğusundaki Murcia kentinin Lorca kasabasında dün akşam saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde en az 10 kişinin öldüğü bildirildi.  

 

TSİ 19.47'de meydana gelen depremden dolayı çok sayıda binanın yıkıldığı Lorca'da 167 kişinin de yaralandığı belirtildi.

 

İspanya’nın son 30 yılda yaşadığı en şiddetli depremde ölenlerin arasında bir çocuğun bulunduğu bildirildi.

 

Savunma Bakanı Carme Chacon, yardım için askeri birimleri de bölgeye yönlendirirken, Lorca’yı terk etmeye çalışan insanlar, kentin dışındaki anayolun tıkanmasına neden oldu.

 

Haberin Devamı

LORCA'DAN DEPREM SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER / Foto Galeri

 

Arama ve kurtarma ekiplerine yardımcı olması için ordu göreve çağrılırken, Lorca’da bulunan yetkililer durumun “çok kötü oldu

/images/100/0x0/55eaa85ff018fbb8f88e64cc
ğunu” ifade etti. Kurtarma görevlileri, sokaklarda yatan cesetler olduğunu ve insanların panik halinde yardım aradığını belirtti.

 

KİLİSENİN ÇATISI BÖYLE ÇÖKTÜ / WEB TV

 

Depremden yaklaşık iki saat önce 4.4 büyüklüğünde bir sarsıntının meydana geldiği bildirildi.

 

Murcia bögesi, İspanya’nın sismik faaliyetlerinin en aktif olduğu bölge konumunda.

 

ROMA'DA 11 MAYIS PANİĞİ

"Kendi kendine yetişmiş" bir sismolog olan Bendandi'nin 86 yaşında ölmeden önce Roma’da 11 Mayıs 2011 tarihinde büyük bir deprem olacağı öngörüsünde bulunması, dün İtalyanları paniğe sürüklemişti. Binlerce Romalı kenti 1 günlüğüne terk ederken, şehirdeki birçok dükkan da çeşitli mazeretlerle kapatılmış, insanlar çocuklarını okula göndermemişti.

Sismoloji eğitimi almayan Bendandi, her ne kadar teorisi bilimsel çevrelerce kabul görmese de depremlerin Ay ve gezegenlerin hareketinden kaynaklandığını öne sürmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!