Deprem yardımı makam aracı oldu

Güncelleme Tarihi:

Deprem yardımı makam aracı oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut'un, depremzedelere bağışlama kararı aldığı 500 milyar lirayla, Meclis yönetimi için 35 makam aracı alındı. TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, ‘‘Bakım masrafı daha fazla’’ diyerek yeni araç alımına karar verince, depremzedelere bağıştan vazgeçildi.

TBMM Başkanlık Divanı dün yaklaşık 1.5 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantıda, Meclis'in depremzedeler için yaptığı bağışlar gündeme geldi. Başkanlık, deprem bölgesinde 2 okul yapımını gerçekleştirecek. Bunun için gerekli para Meclis Vakfı'ndan sağlanacak.

Bu yardımın dışında Akbulut, 2000 yılında 35 makam aracı alınması amacıyla ayrılan 500 milyar liranın da depremzedelere bağışlanacağını açıklamıştı. Ancak Başkanlık Divanı üyeleri, kendilerine danışılmadan böyle bir karar alınmasına karşı çıktılar. Divan üyeleri, ‘‘Araçlar bir hayli eski. Bakım masrafları, yeni araç alımından daha fazla tutuyor’’ diyerek, Akbulut'un depremzedelere bağış kararından vazgeçmesini sağladılar.

20'Sİ BAŞKANLIK DİVANI'NA Bunun üzerine 500 milyar lira ile 35 Renault Laguna marka araç alındı. Yeni makam araçlarının, bir hafta içinde kullanılmaya başlanacağı öğrenildi. Bu araçlar 20'si Başkanlık Divanı üyelerine dağıtılacak. Kalan 15 araç ise Grup Başkanvekilleri'ne tahsis edilecek. Eski araçlardan iyi durumda olanlar da komisyon başkanlıklarına verilecek. Kullanılmayacak durumda olan araçlar ise Milli Emlak Dairesi'ne gönderilecek.

MECLİS VAKFI'na DENETLEME Toplantıda TBMM Vakfı'nın hesapları incelendi. Vakıf hesabındaki paranın önce 2.8 trilyon, daha sonra ise 2.3 trilyon olarak açıklanması, Başkanlık Divanı üyelerinin dikkatini çekti. Vakfın idaresinden sorumlu olan TBMM Genel Sekreteri Vahit Erdem, ‘‘Farklılık, faiz gelirlerinin hesaba katılmamasından kaynaklanıyor. Eğer şüphe varsa gereken inceleme yapılsın’’ dedi. Akbulut da, vakfın denetlenmesi amacıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bir yazı yazmaya karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!