Deprem çantası nasıl hazırlanır? İşte AFAD bilgisine göre deprem çantasında olması gereken eşyalar

Güncelleme Tarihi:

Deprem çantası nasıl hazırlanır İşte AFAD bilgisine göre deprem çantasında olması gereken eşyalar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2020 00:57

Deprem çantası nasıl hazırlanır sorusu Marmara Bölgesi'nde meydana gelen depremin ardından en fazla araştırılan konulardan oldu. Olası bir depreme hazırlıksız yakalanmak istemeyen vatandaşlar, deprem çantası içinde bulunması gereken eşyaları öğrenmek istiyor. Konuyla ilgili bilgileri paylaşan AFAD, deprem çantasında bulunması gereken eşyaları resimli paylaştı. Peki, deprem çantası nasıl hazırlanır? İşte, AFAD bilgisine göre deprem çantasında olması gereken eşyaların listesi.

Haberin Devamı

Deprem sonrası hayatta kalma şansını arttıran deprem çantası Türkiye genelinde vatandaşların araştırdığı konulardan oldu. Uzmanlar sık sık deprem çantasının öneminden bahsederken Marmara Bölgesi'nde yaşanan son deprem, deprem kuşağı ülkesi olduğumuzu bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Daha büyük olası depremden önceden hazırlanan deprem çantası, vatandaşların ilk yardım ekiplerine ulaşmasında kolaylık sağlayarak hayati değer taşıyor. Peki, deprem çantasına hangi malzemeler konulmalı? İşte, deprem çantasında olması gerekenler...

DEPREM ÇANTASINA NELER KONULMALI?

Afetlerden hemen sonra ihtiyaç duyabileceğiniz malzemelerin bulunduğu bir Afet ve Acil Durum Çantanızın hazır ve ulaşılabilecek bir yerde olması önemlidir. Çanta, sorumlu olduğunuz kişi/kişiler (bebekler, yaşlılar, engelliler) ve varsa evcil hayvanlarınız için gerekli ihtiyaçları da içermelidir.

Haberin Devamı

Bir afet sonrası yiyecek, içecek ve acil ihtiyaçları temin edebileceğiniz yerlere ulaşamayabilirsiniz. Küçük yaralanmalarınız varsa bunları kendiniz giderebilirsiniz. Bu tip durumlar için afet çantanızın içinde olması gerekenleri doğru belirleyip, çantanızı kolay ulaşacağınız bir yerde saklamanız çok önemlidir. Afet ve Acil Durum Çantası sadece evinizde, iş yerinizde değil okulunuzda, sınıfınızda da olmalıdır.

Bunun için öğretmeninizle birlikte ihtiyacınız olabilecek şeyleri belirleyip, çantanızı sınıfınızda öğretmeninizin kolay ulaşabileceği bir yerde saklamalısınız. Engelli bireylerin özel ihtiyaçlarıyla alakalı çantanızın içine eklemeniz gerekenleri de unutmamalısınız. İçinde bulunan yiyecek ve içecekleri düzenli olarak kontrol edip, bozulmadan nasıl saklamanız gerektiğini büyüklerinizden öğrenmelisiniz.

Deprem çantası nasıl hazırlanır İşte AFAD bilgisine göre deprem çantasında olması gereken eşyalar

Deprem çantasında bulunması gerekenler neler Deprem çantası hazırlarken neler konulmalı
Gıda

Yüksek kalorili, vitamin ve karbonhidrat içeren, su kaybını önleyen ve dayanıklı (çabuk bozulmayan) gıdalar (Konserve, kuru meyveler, tahin–pekmez, meyve suyu, vb.).

Haberin Devamı

Her bir aile üyesi düşünülerek yeterli içme suyu alınmalı.

Önemli belge fotokopileri

Kimlik kartları (nüfus cüzdanı, ehliyet vb.)
Tapu, sigorta, ruhsat belgeleri
Zorunlu Deprem Poliçesi
Diplomalar
Pasaport, banka cüzdanı vb.
Diğer (evcil hayvan sağlık karnesi, vb.)

Giyecekler

İç çamaşırı
Çorap
Yağmurluk
İklime uygun giysiler

Deprem çantası nasıl hazırlanır İşte AFAD bilgisine göre deprem çantasında olması gereken eşyalar

 

Hijyen malzemeleri

Sabun ve Dezenfektanlar

Diş fırçası ve macunu

Islak mendil

Tuvalet kâğıdı

Hijyenik ped

 

Diğer malzemeler

İlk yardım çantası

Uyku tulumu veya battaniye

Çakı, düdük, küçük makas

Kâğıt, kalem

Pilli radyo, el feneri ve yedek piller (dayanıklı/uzun ömürlü pil seçilmeli)

BAKMADAN GEÇME!