Deprem bölgesi krizden çıktı

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesi krizden çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2001 00:00

Haberin Devamı

Başbakanlık Kriz Yönetim Merkezi'nce deprem bölgelerine yönelik yürütülen iş ve işlemler, Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'ne devredildi.

Başbakanlık Kriz Yönetim Merkezi Başkanı ve Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Şağar imzasıyla ilgili kurumlara gönderilen yazıda, Marmara depremi nedeniyle 17 Ağustos 1999'da Başbakanlık Kriz Yönetim Merkezi'nin faaliyete geçirildiği anımsatıldı.

Yazıda, bugüne kadar bu merkez tarafından yürütülen deprem bölgelerine yönelik iş ve işlemlerin, krizin bulunduğu aşama dikkate alınarak, bundan böyle Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nce yürütülmesinin uygun görüldüğü kaydedildi.

Işıkara: Depremlere her an hazır olmalıyız

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma ve İnceleme Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu belirterek, "Depremlere her an hazırlıklı olun" dedi.

Konya'nın Akşehir İlçesi'ndeki Güvendik Düğün Sarayı'nda İlköğretim Okulu öğrencilerinin katıldığı bir konferansta konuşan Işıkara, 15 Aralık 2000 günü Afyon'un Bolvadin İlçesi'nde 5.8 şiddetinde bir deprem meydana geldiğini hatırlatarak, değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, paneli izleyen İlköğretim öğrencilerinin sorularını da yanıtlayarak şöyle devam etti:

"Merkez üssü Bolvadin olan 5.8 şiddetindeki deprem artçı sarsıntıları peşinden getirdi. Bu nedenle yüzü aşkın artçı sarsıntı meydana geldi. Akşehir ve yöresinde ilk deprem 21 Eylül 1921 yılında meydana gelmiştir. Bu depremin şiddeti de 5.8 ve 5.9 şeklinde kaydedilmiştir. Deprem nedeniyle yırtılan yerin kapanması ise yüz ile 130 yılı bulmaktadır. Onun için her zaman depremlere karşı eğitimli olmamız gerekir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!