Denizli'nin akciğerleri yandı

Güncelleme Tarihi:

Denizlinin akciğerleri yandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2008 15:24

DENİZLİ'nin akciğerleri olarak bilinen, kent merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Başkarcı Dağı Milli Parkı'nın İsrafil Deresi Mevkii'nde çıkan yangında 5 hektar kızılçam ormanı kül oldu.

Bugün saat 12.00 sıralarında Başkarcı Dağı Milli Parkı'nın İsrafil Deresi Mevkii'nde orman yangını çıktı. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra İzmir, Muğla ve Akhisar'dan gelen takviye ekipler müdahale etti. Söndürme çalışmalarının, 4 helikopter, 7 arazöz, 5 itfaiye aracı, 2 dozer ile 50 işçi ile yürütüldüğü yangında, bölgenin dağlık ve sarp olması nedeniyle zor anlar yaşandı. Arazözler, dağlık bir bölgede olan yangın yerine ulaşmakta güçlük çekti. Orman işçileri, yaklaşık 2 kilometre yürüyüp alevlerin etkili olduğu bölgelere ulaştı. Havadan müdahalelerin hızlandırılması sonucu yangın 3 saatte kontrol altına alındı, alevler söndürülüp soğutma çalışmalarına başlandı.

Yangında, maki ve kayalıklarla birleşik toplam 5 hektar kızılçam alanının kül olduğunu açıklayan Denizli Orman Bölge Müdürü Adem Otlu, “Yangına zamanında müdahale edip kısa sürede büyümeden söndürdük. Denizli için hayati bir önem taşıyan bölgede soğutma çalışmalarımız sürüyor. Yangının çıkış nedeni konusunda net bir bilgiye sahip değiliz, araştırmalar sürüyor. Ancak, piknik ateşinden çıkmış olabileceği ihtimalini değerlendiriyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!