Denizlili hayırseverden 7 yeni okul

Güncelleme Tarihi:

Denizlili hayırseverden 7 yeni okul
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2006 21:25

Denizli'nin Çivril İlçesi'ne bugüne kadar 7 okul, cami ve sağlık ocağı yaptıran bisikletli hayırsever işadamı Kadir Kameroğlu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a 27 Ekim 2006 Cumartesi günü verdiği, “7 okul daha yaptıracağım” sözünü jet hızıyla uygulamaya soktu.

Başbakan Erdoğan'ın Denizli ziyaretinden beş gün sonra protokolünü imzaladığı okulun 17 gün sonra Çivril'de temelini attı. Kameroğlu Kuyumculuk ile Ekol Kuyumculuk şirketlerinin sahibi Kadir Kameroğlu, 600 bin YTL'ye mal olacak ve annesinin adını taşıyacak 4 derslikli Rasime Kameroğlu Merkez Anaokulu'nu bir yıl içerisinde tamamlayacak. Anaokulunda İngilizce eğitim verilecek. Kameroğlu, Başbakan Erdoğan'a söz verdiği 7 yeni okulun yapımını da 5 yıl içerisinde hayata geçirecek.
Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibi Kadir Kameroğlu Denizli'nin Çivril İlçesi'ne yaptırdığı, Rasime Kameroğlu Merkez Anaokulu'nun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Bu okulları devleti hortumlamadan, tek kuruş kredi almadan, vergiden düşmeden kazandığım parayla yapıyorum. Doğduğum topraklara hizmet ediyor, kazandıklarımı insanlarımla paylaşıyorum. İlkokulu bitirdim. Okul olmadığı için okuyamadım. Yaptırdığım okullarla bu eksikliğimin öcünü alıyorum. Okul İngilizce eğitim verecek. İngilizce öğretmeninin atanmasını istedim. Protokole bu şartı koştum” dedi.
Türk milletinin çok zeki olduğunu da belirten Kameroğlu, “Eğitim sistemindeki eksiklikler olmasa biz de dünyanın önemli devletlerinden oluruz. ‘Çivril'e okumaya gelinir' diye markalaşmak istiyoruz. İstanbul'daki Çivrilliler olarak ilçeye çok hizmetler yaptık. Hizmetlerimize sahip çıkılmasını istiyoruz. Çivril'e modern hastane yaptık. Doktor eksikliğinden verimli hizmet alamıyoruz. Bu buradaki personelin beceriksizliğinden değil, imkansızlıklardan oluyor” diye konuştu.
Denizli Valisi Hasan Canpolat ise, Denizli'nin henüz Çivril'den başka hiçbir ilçesine gitmediğini hatırlatarak, şunları söyledi:
“Çivril'e ikinci gelişim. İlkinde göreve başladığımın ertesi gününde Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Çivril'e gelişi ile oldu. Başbakan Erdoğan'a hayırsever işadamlarımız Atasay Kamer ve Kadir Kameroğlu'nun okul yaptırma sözü verdi. İkinci gelişim ise okulun temel atma töreni için oldu. Kameroğlu, yaptığı hayır işleri nedeniyle devlet üstün hizmet madalyası ile ödüllendirildi. Bu ödül Çivrilliler'e ve Denizlililer'e verilmiş bir onurdur. Ülkemizde yüzbinlerce hayır yapan kişi var, ancak çok az kişiye bu ünvan layık görülüyor.”
Kameroğlu'nun yaptıracağı ana okulu ilçenin müstakil ilk anaokulu olma özelliğini taşıyacak. Temeli atılan ve inşaatına başlanan anaokulu toplamda 1244 metrekare alana kurulacak, 4 destlikli ve 100 öğrenci kapasiteli olacak. 600 bin YTL'ye mal olacak anaokulu, Kameroğlu'nun kendi ya da ailesinin adını taşıyan 13'ncü yatırım olacak. Kameroğlu Çivril'e Kadir Kameroğlu İlköğretim Okulu ve Kız Meslek Lisesi, eşi Nevişet Kameroğlu adına sağlık ocağı ve ilköğretim okulu, babası Ali Kameroğlu adına cami, annesi Rasime Kameroğlu adına ilköğretim okulu ve anaokulu, Çivril Meslek Lisesi, huzurevi, devlet hastanesi ek binası ve diyaliz bölümü, Irgıllı İlköğretim Okulu, askerlik şubesi yaptırdı. Kameroğlu bunun yanında Çivrilliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı (ÇEVAK) aracılığıyla her yıl 200 öğrenciye karşılıksız burs veriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!