Denizli'deki orman yangını çevrelendi

Güncelleme Tarihi:

Denizlideki orman yangını çevrelendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2008 12:31

DENİZLİ'nin akciğerleri olarak kabul edilen Başkarcı Dağı'nın İsrafil Deresi'nde dün çıkan, içinde 400 yıllık kızılçamlar da bulunan 10 hektarlık alanın kül olduğu orman yangını tamamen kontrol altına alınırken, soğutma çalışmalarının 4 gün devam edeceği belirtildi.

Haberin Devamı

Yangının meydana geldiği alanı ‘5 bin hektarlık orman denizi’ olarak niteleyen Denizli Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, alevlerin 400 yaşındaki kızılçamları sarmaması için yoğun çaba sarfettiklerini anlattı. Son derece sarp ve kayalık olan bölgeye arazözler ile diğer yer ekiplerinin giremediğini, 5 helikopterle alevleri söndürmek için amansız bir mücadele yürüttüklerini kaydeden Oklu, yangında 10 hektar makiyle karışlık orman alanının kül olduğunu bildirdi.

Oklu, yanan 4 asırlık kızılçamlar için çok üzüldüklerini belirterek, “Yangının bulunduğu alana arazözler çıkamadığı için soğutma çalışmaları da tamamen helikopterlerle yapılıyor. Bu bölge Denizli'nin akciğerleri konumunda. 400 yıllık orman denizini kurtarmak için teşkilatımız büyük mücadele verdi, başarılı olduk. Denizli'nin akciğerlerini kurtardık. Yangının bölgeye giden avcılar tarafından yakılan ateş sonucu çıkma olasılığı üzerinde duruyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yangının tamamen kontrol altına alındığını ancak yaşlı ağaçların için için yanma ihtimalini gözettiklerini aktaran Oklu, bu nedenle 4 gün boyunca soğutma çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!