Denizli'de "Evlilik okulu"

Güncelleme Tarihi:

Denizlide Evlilik okulu
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2008 14:36

Denizli Belediyesi, Pamukkale Rotary Kulübü, Denizli Barosu ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) işbirliğiyle “Evlilik Okulu” eğitim programı hazırlandı.

Pamukkale Rotary Kulübü Başkanı Cengiz Alptekin, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, Denizli'de boşanma oranlarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Boşanma oranını azaltmanın yolunun, başlangıçta alınacak önlemlerden geçtiğini öngördüklerini belirten Alptekin, bu düşünceden yola çıkarak eğitim programını hazırladıklarını bildirdi.

“Evlilik Okulu” eğitim programının Denizli'de ilk kez uygulanacağına dikkati çeken Alptekin, şöyle devam etti:

“Fikir ortaya çıktıktan sonra PAÜ ile görüştük. Eğitimin müfredatını oluşturmak çok önemliydi. Bu hizmet, belki de başka yerlerde profesyonelce görülüyor ama Denizli'de belediyenin de katkılarıyla ücretsiz yürütülecek. Sadece evliliğe aday gençler değil, özellikle çocuklu ailelerin de katılımını istiyoruz. Çünkü ne kadar göz ardı etsek de örfler, ananeler gençler üzerinde çok etkili oluyor. Bunu ortadan kaldırmak, anne ve babaların hakem değil, iyi bir danışman olduğunu kendilerine bir daha hatırlatmak istiyoruz. Yaşam, çocuklarına verecekleri eğitim ve gösterecekleri toleransla daha tatlı hale gelecek. Yoksa kendi dediklerinin olması, başkasının kurduğu bir evlilikte mutluluğu getirmeyecek.”

TÜRKİYE'NİN İHTİYAÇLARI DOĞRULTUSUNDA REVİZYON

Kurs Direktörü Prof. Dr. Erkan Alataş ise dünyadaki örneklerinden farklı olarak, eğitim programında Türkiye'nin ihtiyaçları doğrultusunda revizyon yapıp, tamamen bu yönde bir konsept oluşturduklarını söyledi.

Evlilik kurumunun sosyolojik açıdan değerlendirileceğini, bireylerin sorunlarla başa çıkabilmesi için program dahilinde bireysel psikolojik eğitimlerin de olacağını belirten Alataş, “Boşanma süreçlerinde aile içi çatışma, şiddetli geçimsizlik gibi birçok faktör söz konusu” dedi.
Çiftleri boşanmaya iten faktörlerin temelinde sağlık sorunları ile cinsel sorunların da bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Alataş, şunları kaydetti:

“Konseptin tamamını alacak şekilde eğitim veriyoruz. Sadece sağlık ya da cinsellik değil. Fakat bunların da evlilik yaşamında çok büyük önemi var. Çocuk sahibi olamayınca ailede birtakım direkler çatırdamaya başlar. Bunun için de her tüp bebek merkezinde bir psikolojik danışma merkezi bulunmak zorundadır. Dolayısıyla bunun aile yapısında çok büyük önemi var. Yine cinsellikle ilgili birçok sorun var. Örneğin 7 yıllık evli olup da cinsel ilişkiye girememiş hastamız var. Bunlar çocukluk ya da ilişki çağında oluşmuş birtakım hurafeler ya da psikolojik korkulardan dolayı ortaya çıkan faktörlerdir. Öncelikle insanların bu korkularla büyümemesi için bazı temel bilgilere sahip olması gerekiyor. Bunu sağlamak için sağlık ve cinsellik konusunda eğitim vereceğiz.”

Denizli Ticaret Borsası Salonu'nda 16 Nisanda başlayacak eğitim programı, haftada 2 gün olmak üzere toplam 4 hafta sürecek. Ücretsiz eğitim programına başvurular, bugünden itibaren Denizli Belediyesine yapılabilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!