Denizli’de orman yangını

Güncelleme Tarihi:

Denizli’de orman yangını
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2009 18:33

DENİZLİ Merkez’e bağlı Başkarcı Beldesi’ne adını veren Başkarcı Dağı’nda bugün saat 15.00 sıralarında orman yangını çıktı. Bahçedeki kuru otları temizlemek isterken orman yangınına neden oldukları iddiasıyla baba- oğul gözaltına alındı.

Başkarcı Dağı’nın Çamiçi Mevkii’ndeki makilik alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyle ormana sıçrayan yangın için İzmir, Muğla ve Antalya'dan helikopter istendi. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ve Denizli Belediyesi İtfaiye ekipleri, acilen bölgeye sevk edildi. 10 hektarlık alanda etkili olan yangına 2 helikopter, 5 arazöz, 1 dozer ve 100’den fazla orman işçisinin yanı sıra belde sakinleri ve köylüler de müdahale edyor. Ekipler kanyonun içerisindeki yangın alanına ulaşmakta güçlük çekti. Kadın, çocuk, genç ve yaşlı yediden yetmişe çevre sakinleri yangının evlerine sıçramaması için yoğun çaba sarf etti. Yerleşim yerlerinin yanı başında yükselen alevler kısa sürede kontrol altına alındı. Şu an yangının yerleşim alanlarının yaklaşık 500 metre uzağında devam ettiği, ancak evleri tehdit etmediği bildirildi.

Denizli Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, var güçleriyle yangını kontrol altına almaya çalıştıklarını, Muğla, İzmir ve Antalya'dan takviye helikopter ve uçak beklediklerini söyledi. Büyüme eğilimi gösteren yangını söndürme çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğü ifade edildi.

Yangının E.D. (45) ve oğlu A.D.'nin (17) evlerinin bahçesindeki kuru otları ateşe vermesi nedeniyle çıktığı belirlendi. Baba ve oğul jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!