Denize düşen yelkenci 2 saat sonra bulundu

Güncelleme Tarihi:

Denize düşen yelkenci 2 saat sonra bulundu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2008 00:00

Fransa’nın Nice kentinden başlayan ve 11 Ekim’de İstanbul’da son bulacak Avrupa Kültür Başkenti Cap İstanbul (Rota İstanbul) yelken yarışlarının ikinci etabında, Sırma teknesini kullanan yarışçı Christophe Bouvet denize düştü.

Yokluğu fark edildikten sonra, 2 saatlik arama-kurtarma çalışmalarının ardından kayıp yelkenci arkadaşları tarafından bulundu. Yarışın 2. etabı durduruldu ve tüm tekneler depar verilen Cagliari’ye geri döndü. İkinci etabın deparı bugün yeniden verilecek.

Yarış direktörü Christian Gout’un verdiği bilgiye göre, bir yarışmacı saat 20.00 sıralarında Sırma teknesini yan yatmış sürüklenirken görüpk uyarıda bulundu. Önce, komite teknesi ve çevredeki 3 yarışmacı teknenin bulunduğu yere gönderildi. Ardından tüm yarışçılar da yarışı bırakarak sert rüzgara ve yağmura rağmen Christophe Bouvet’i aramaya koyuldu. 2 saat sonra yarışçılardan Paul Meilhat, Christophe Bouvet’i suda görerek kurtardı.

Kurtarılan Bouvet şunları anlattı: "Sertleşen hava için hazırlıklarımı yaparken ani bir sağanakta rüzgar 45 knot’a çıktı ve tekne yan yatınca denize uçtum. 2 metrelik dalgalar vardı, fazla giysileri çıkarıp yardım beklemeye başladım. Çok fazla su yutuyordum ve deniz anaları canımı yakıyordu. 2 saatin sonunda moralim bozulmaya başlamıştı ki Paul’un teknesini gördüm. Son gayretle yüzmeye başladım. Tekneye çıktım."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!