Denizde domuz yakalayan balıkçıya 1431 YTL ceza

Güncelleme Tarihi:

Denizde domuz yakalayan balıkçıya 1431 YTL ceza
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2008 11:44

ORDU’nun Perşembe İlçesi’nde denizde balık avlarken domuz sürüsüne rastlayıp birini yakalayan balıkçıya Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri ceza kesti.

Haberin Devamı

Yakalanan yaban domuzunun halatla tekneye bağlanıp, vatandaşların seyrine sunulduğu için 5199 Sayılı Hayvan Hakları ve Koruma Kanunu ile 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet suçlarından balıkçı Necati Reis’e 1431 YTL para cezası verildi. Cezaya tepki gösteren Reis, “Bu neyin cezasıdır anlamadım” dedi.
Ordu’nun Perşembe İlçesi’nde, Perşembe Balıkçı Barınağı’ndan hamsi avlamak için ‘Kadir-2’ teknesiyle geçen ay sonunda denize açılan balıkçılar, kıyıdan yaklaşık 3 mil açıldıktan sonra ağ atmış, sabahın ilk ışıklarıyla ağ toplamaya başladıklarında bölgede yunuslara benzettikleri bir sürünün peşine düşerken, gördükleri manzara karşışında şoke olmuşlardı. Yaban domuzlarının toplu olarak yüzdüğünü gören balıkçılar kısa sürede şaşkınlıklarını üzerinden atarak içlerinden yakaladıkları birini tekneye çekip, halatla bağlayarak teşhir etmişlerdi.

Haberin Devamı

Balıkçılar, hayatlarında ilk kez böyle birşeyle karşılaştıklarını ve domuzların 3 mil açıkta ne aradıklarını, oraya nasıl gelip, nereye gitmeye çalıştıklarını anlamadıklarını dile getirmişlerdi. Ardından da yakaladıkları domuzla balıkçılar hatıra fotoğrafı çektirmişdi. Ancak bu fotoğraf ‘Kadir-2’ teknesinin kaptanı Necati Reis’e pahalıya maloldu. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü 5199 Sayılı Hayvan Hakları ve Koruma Kanunu ile 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet suçlarından balıkçı Necati Reis’e 1431 YTL para cezası verdi.

Çevre ve Orman İl Müdürü Selahattin Aydın, balıkçıların yaban domuzunu yakaladıktan sonra halatla bağladıkları için tekne kaptanı Necati Reis’e idari para ceza kestiklerini söyleyerek, “Bakanlığımız konuya ilişkin bizimle irtibata geçerek gereğinin yapılması talimatını verdi. Söz konusu balıkçılar, yaban domuzunu yakalayarak, halatla bağlayarak vatandaşların seyrine sunmuşlar. Zaten gazete haberlerindeki fotoğraflarda da bu tespit edildi. Bunun için 5199 Sayılı Hayvan Hakları ve Koruma Kanunu ile 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet suçlarından bin 431 YTL para cezası kesildi” dedi.

Kadir-2 teknesinin kaptanı Necati Reis ise cezaya şaşırdığını söyleyerek, “Biz önce yunus sürüsü zannettik. Ancak yaklaşınca domuz olduklarını görünce şoke olduk. 3 mil açıkta sürü ne yapıyordu oraya nasıl gelmişlerdi hala anlayamadık. Biz sadece birini tutabildik. Domuzu denizden neyle çekecektik. Bu ceza nedir onu da anlamadık” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!