Deniz Feneri'ne iftar desteği

Güncelleme Tarihi:

Deniz Fenerine iftar desteği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2008 22:55

Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesi tarafından iftar yemeği düzenlendi. AKP Ankara Milletvekili Burhan Kayatürk, Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Kurtoğlu ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanı Şentürk Uzun da katıldı.

Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesinin Pursaklar'daki binasının bahçesinde düzenlenen iftar yemeğinde, derneğin çalışmaları konusunda sinevizyon gösterisi sunuldu.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Engin Yılmaz, iftar yemeği sonrası katılımcılara yönelik yaptığı konuşmada, derneğe bağış yapanlarla dernekten bağış alanları bir araya getirmek amacıyla böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ramazan ayında Türkiye'nin 40 ilinde, 60 iftar organizasyonu düzenleyeceklerini belirten Yılmaz, bir sofra etrafında toplumun bütün mozaiklerini buluşturmayı hedeflediklerini bildirdi.

Yılmaz, ramazan ayında ayrıca okulların açılmasını da göz önünde bulundurarak 50 bin öğrenciye kırtasiye malzemesi dağıtacaklarını ifade ederek, derneğin sadece ramazanda çalışma yapmadığını kaydetti.

Derneğin ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımların yanı sıra sosyal dönüşüm projeleri de hazırlayarak işsizliği azaltmak için meslek eğitim kursları düzenlediğini anlatan Yılmaz, “Derneğimiz bugüne kadar 520 bin aileye yardım ulaştırmıştır. Sadece 2007 yılında yoksullara 135 milyon YTL ayni ve nakdi yardım yaptık” diye konuştu.

Yılmaz, yapılan tüm yardımların kayıt altında olduğunu ve derneğin internet sitesinden yıllık harcama bilançolarının açıklandığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:
“Derneğimiz şeffaf bir çalışma yürüten sivil toplum örgütüdür. Son günlerde yurt dışında bir dernekle ilgili soruşturma yürütülüyor. Deniz Feneri Derneği, tüm Türkiye'de ve 40 ülkede faaliyet yürütüyor. Ancak hiçbir ülkede şubesi ve temsilciliği yoktur. Hiçbir dernekle organik bağı yoktur. Geçen yıl Kurban Bayramı öncesi, bu yıl da ramazan ayında derneğimizi zan altında bırakacak çeşitli ithamlarla karşı karşıya bulunuyoruz. Kuruluşumuzdan bugüne kadar 500 milyon YTL'nin üzerinde ayni ve nakdi yardım yaptık. Bütün hesaplarımız ve harcamalarımız ortadadır. Buna rağmen derneğimizi karalama çalışmaları yürütülüyor. Bu karalama çalışmalarıyla ilgili hukuki süreç başlattık. Mesnetsiz ithamlar bizi değil yoksul aileleri etkileyecektir.”

Yılmaz, ayrıca derneklerinin adının yurt dışında kullanılmaması için çeşitli girişimler de bulunduklarını da ifade ederek, “Afrika ülkesi Gana'da da 'Deniz Feneri' adında bir yardım kuruluşu var. Ancak bizle bir alakası yok. İsmini değiştirmesi için girişimlerde bulunduk, fakat başarılı olamadık. Şimdi bu
dernekte bir usulsüzlük olsa, bunda kusurlu biz mi olacağız?” diye konuştu.

İftar yemeğine, Engin Yılmaz'ın yanı sıra Deniz Feneri Derneği Ankara Şube Başkanı Mevlüt Koca, AKP Ankara Milletvekili Burhan Kayatürk, Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Kurtoğlu, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanı Şentürk Uzun, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ile derneğe bağış yapanlarla, dernekten yardım alan vatandaşlar katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!