Deniz Baykal genel başkanlığa yeniden seçildi

Güncelleme Tarihi:

Deniz Baykal genel başkanlığa yeniden seçildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2005 22:49

CHP'nin 31. Olağan Büyük Kurultayı'nda Genel Başkanlığa Deniz Baykal yeniden seçildi. Baykal, 1223 oyun kullanıldığı seçimde geçerli 1158 oyun tamamını alarak yeniden Genel Başkan seçildi. 65 oy geçersiz sayıldı.

Haberin Devamı

CHP 31. Olağan Büyük Kurultayı'nda, Genel Başkan Deniz Baykal, bin 162 delegenin imzasıyla, yeniden aday gösterildi. Delegeler, kurulan 6 masada genel başkan adayı için imza attı.

Divan Başkanı Hakkı Süha Okay, sürenin dolmasının ardından Baykal'ın, bin 162 delegenin imasıyla tek aday olarak seçimlere katılacağını bildirdi.

Daha sonra, seçim hazırlıklarına geçildi. Salonun ortasına oy verme işlemi işin 23 sandık ve kabin kuruldu.

PM ÜYELİĞİ İÇİN BAŞVURULAR

Okay, genel başkanlık seçiminin ardından, kurultayın, ilk gün çalışmalarını tamamlayacağını, yarın yapılacak Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri için blok liste hazırlanacağını söyledi.

Haberin Devamı

Okay, PM ve YDK üyelikleri için blok liste önerilerinin, yarın saat 09.30'a kadar, divana iletilmesi gerektiğini bildirdi.

DENİZ BAYKAL KİMDİR?

20 Temmuz 1938'de Antalya'da doğdu.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde doktorasını tamamlayan Baykal, Amerika Birleşik Devletleri'nde, Colombia ile Berkeley üniversitelerinde 2 yıl çalışmalarına devam etti.

Baykal, 1973-1980 ve 12 Eylül'den sonra 1987-1999 yılları arasında parlamentoda milletvekiliği yaptı. Baykal, Maliye, Enerji ve Dışişleri bakanlıkları ile Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Baykal, 12 Eylül askeri müdahalesinden sonra Çanakkale Zincirbozan Askeri Tesisleri'nde gözetim altında tutuldu.

CHP'de Grup Başkanvekilliği, Genel Sekreterlik ve Genel Başkanlık görevlerinde bulunan Baykal, evli ve iki çocuk babası. Baykal, İngilizce biliyor.

CHP Genel Başkanı Baykal'ın, siyaset bilimi alanında kitap ve makaleleri bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!