Demiryoluna sabotaj

Güncelleme Tarihi:

Demiryoluna sabotaj
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2007 14:26

MARDİN’in Nusaybin İlçesi’nde demiryoluna sabotaj düzenlenmesi sonucu yük treninin 3 vagonu raydan çıktı. Olayda, ölen ve yaralanan olmazken, TCDD Bölge Koordinatörü İbrahim Temizsoy, rayları birbirine bağlayan 6 vidanın sökülmesi sonucu vagonların raydan çıktığını söyledi.

Gaziantep-Nusaybin seferini yapan 62952 sefer sayılı yük treninin 3 vagonu, Nusaybin yakınlarında raydan çıkarak devrildi. 6 askeri araç, 2 yolcu vagonu ve 3 demir yüklü yük vagonu bulunan trenin durmasına neden olan devrilen demir yüklü vagonlar ile çevrede bomba olma ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemi alındı. Daha sonra vagonların raydan çıkmasına bir patlamanın değil, rayları birbirine bağlayan 6 vidanın sökülmesinin sebep olduğu ortaya çıktı. TCDD Bölge Koordinatörü İbrahim Temizsoy, “Dün gece Gaziantep’ten yola çıkan trenin 3 vagonu raydan çıktı. Olayın sabotaj olma ihtimali yüksektir” dedi.

Devrilen vagonların yeniden kaldırılıp raylara oturtulması için başlatılan çalışmalar sürüyor. Nusaybin’den bugün Gaziantep’e yapılması gereken tren seferinin, vagonların raydan çıkması nedeniyle iptal edildiği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!