Demirel Osmanlı Sergisi açacak

Güncelleme Tarihi:

Demirel Osmanlı Sergisi açacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, bir günlük resmi bir ziyaret için dün Fransa'ya gitti. Demirel, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ile birlikte, Osmanlı Devleti'nin 700. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde ‘‘Osmanlı Sarayı Hazineleri’’ sergisini açacak.

Fransa'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapan Demirel, Versailles Sarayı Müzesi'nde düzenlenecek serginin, Osmanlı Devleti'nin 700.kuruluş yıldönümü nedeniyle yurtdışında gerçekleştirilen etkinliklerin en görkemlisi olacağını bildirdi. Demirel, sergide, Topkapı Sarayı Müzesi'nde bulunan ve aralarında ‘‘altın taht’’ın da yer aldığı 300 eserin sergileneceğini kaydetti.

Versailles Sarayı Müzesi'nin dünya en fazla ziyaret edilen müzeler arasında yer aldığını hatırlatan Demirel, Osmanlı Sarayı Hazineleri sergisinin Türkiye'nin dış tanıtımı açısından önemli bir olay olduğunu vurguladı. Demirel, sergi süresince ayrıca Versailles Sarayı'nda ve Paris'teki çeşitli salon ve mekanlarda Osmanlı-Türk kültür ve sanatının tanıtılacağı başka sergi ve müzik gösterilerinin de düzenleneceğini anlattı.

Fransa ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Chirac ve Başbakan Lionel Jospin ile birer görüşme yapacağını kaydeden Demirel, güncel, bölgesel ve uluslararası gelişmeleri tüm boyutları ile ele alacaklarını belirtti. Fransa'nın önde gelen basın-yayın organlarına mülakatlar vereceğini açıklayan Demirel, Türk ve Fransız işadamları ile biraraya gelerek iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da ileriye götürülmesi olanakları üzerinde duracaklaklarını kaydetti.

Demirel'e gezisinde eşi Nazmiye Demirel, Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Devlet Bakanı Fikret Ünlü ve Kültür Bakanı İstemihan Talay eşlik ediyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!