Demirel kumarhane yasasını onayladı

Güncelleme Tarihi:

Demirel kumarhane yasasını onayladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, kumarhanelerin 6 ay sonra kapamasını öngören yasayı onayladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Demirel'in ‘bazı hukuki mülahazalarla birlikte' tekrar görüşülmek üzere TBMM'ye gönderdiği kanunu, ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde aynen kabul olunduğundan, Anayasa'nın 89. maddesi'ne göre onayladığı bildirildi.

Yasa uyarınca, Turizm Bakanlığı tarafından izin verilmiş bulunan talih oyunları işletmelerinin izinleri, yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasını izleyen günden başlayarak, 6 ay sonra herhangi bir bildirime gerek olmadan kendiliğinden hükümsüz olacak. Bu tarihten sonra kumarhanelerin faaliyetlerine hiçbir şekilde izin verilmeyecek. Yasa, kumarhanelerdeki makinelerin saklanmasına, ihracına ilişkin önlemleri alma görevini Turizm Bakanlığı'na veriyor.

ANAYASA'YA AYKIRI

Turizm Bakanı İbrahim Gürdal, kapatma yasasına karşı çıkan kumarhane sahiplerinin mahkemeye başvurması halinde davayı kazanacaklarını söyledi. Çıkan yasanın Anayasa'ya aykırı olduğunu, bunu anlatmaya çalıştığını belirten Gürdal, ‘‘15 yıllık anlaşma yapmış adam. Şimdi uluslararası mahkemeye giderse kazanır. Anayasa Mahkemesi'nde bile kazanır. O zaman ne olacak?'' diye sordu. Gürdal, çıkan yasanın yabancı sermayenin Türkiye'ye ilgisi açısından da olumsuz mesajlar vermesine neden olacağını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!