Demirel İstanbul'da gıyabında yargılandı

Güncelleme Tarihi:

Demirel İstanbulda gıyabında yargılandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yönetimi, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Egebank'ın eski sahibi Yahya Murat Demirel ile 7 eski banka yöneticisinin, ''Hizmet yoluyla emniyeti suiistimal''suçundan 1 ile 5'er yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılandığı dava, sanıkların ifadelerinin alınabilmesi için ertelendi.

Şişli 10. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklardan Turan Özel katıldı. Davanın diğer tutuksuz sanıkları Yahya Murat Demirel, Aydoğan Semizer, Mehmet Sami Erdem, Ali Süha Paya, Pembe Jale Oktay, Raif Zıhnalı ve Ali Ertunç Yalçın ise duruşmaya gelmedi.

Kimlik tespitinin ardından sorgusu yapılan Turan Özel, 1994 yılında Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladığı Egebank'tan, 1998 yılında Yahya Murat Demirel'in bankayı satın almasından 10 gün sonra ayrıldığını anlattı.

Özel, kendi çalıştığı süre içerisinde bankada herhangi bir zarar doğuracak işlem yapılmadığını savundu.

Duruşmada daha sonra, Egebank'ın avukatı Durmuş Barış'ın davaya müdahil olarak katılma istemi kabul edildi.

Yahya Murat Demirel ile Ali Süha Paya'nın ifadesinin alınabilmesi için Ankara Asliye Ceza Mahkemesi'ne yazı yazılmasına karar veren hakim, ifadeleri alınamayan diğer sanıklar Mehmet Sami Erdem ve Pembe Jale Oktay'ın da bir sonraki celseye getirilmesi için haklarında ihzar müzekkeresi çıkartarak duruşmayı erteledi.

Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Egebank'ın eski sahibi Yahya Murat Demirel ile bankanın eski yöneticileri Aydoğan Semizer, Turan Özel, Mehmet Sami Erdem, Ali Süha Paya, Pembe Jale Oktay, Raif Zıhnalı ve Ali Ertunç Yalçın'ın, ''Hizmet sebebiyle emniyeti suiistimal'' suçunu işledikleri belirtiliyor.

İddianamede, tüm sanıkların, TCK'nın 510. maddesi uyarınca 1 ile 5'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.

Sümerbank sanıkları DGM'de

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!