Demirel: Batılı dostlar Türkiye'yi incitmemeli

Güncelleme Tarihi:

Demirel: Batılı dostlar Türkiyeyi incitmemeli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Demirel, Cumhuriyet'in 74'üncü yılı nedeniyle yayınladığı mesajda, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği herkesten daha çok hak ettiğini belirterek, ''Batılı dostlarımız Türkiye'yi incitmemeli. Türkiye'ye karşı ahdi yükümlülükleri vardır. Avrupa'nın yeni mimarisinde rol sahibi olan Türkiye, kimseye yük olmayı değil, işbirliğini istiyor'' dedi. Kurtuluş Savaşı'nı milletin varolma mücadelesi, cumhuriyeti ise yeniden dirilişin sembolü olarak niteleyen Demirel, sözlerini ''Cumhuriyet Türk insanını, tebalıktan vatandaşlığa ve karanlıktan aydınlığa çıkarmıştır'' diye sürdürdü.

Başbakan Mesut Yılmaz da mesajında, dünyadaki gelişmelere paralel olarak devletin ekonomideki rolünün değiştiğini belirterek, ''Modern devlet, üreten değil, üretimi denetleyen, altyapıyı kuran, rekabet şartlarının oluşumunu sağlayan devlettir. Bizim hedefimiz de budur'' dedi.

Diğer mesajlardan bazıları da şöyle:

Hikmet Çetin (TBMM Başkanı) İçte ve dışta değişen ve gelişen yeni koşul ve gereksinimlere uygun olarak, cumhuriyetimizi yüceltme savaşımlarımız aralıksız devam edecektir.

Bülent Ecevit (Başbakan Yardımcısı) Cumhuriyet bayramımız yeniden doğuşun bayramıdır; ulus-vatan-devlet bütünleşmesinin bayramıdır; değişik soylardan, ülkelerden gelip bu vatanda kaynaşanları tek bir ulus bilincinde birleştirmenin bayramıdır.

Orgeneral İsmail H. Karadayı (Genelkurmay Başkanı) TSK, her türlü tehlikeye karşı, sarsılmaz bir inanç ve disiplin, üstün bir eğitim ve modern silahlarıyla, milletinin engin sevgisi ve güvenine, devletinin azami desteğine sahip olarak, her türlü görevi yapabilecek azim ve güçtedir.

Necmettin Erbakan (RP Lideri) Milletimiz asildir, azimlidir, şuurludur, çalışkandır, eşsiz üstün kabiliyet ve meziyetlerin sahibidir. Onun temsilcisi olan TBMM en kısa sürede halkımızın bu özlemini gerçekleştirecek adımları atacaktır.

Tansu Çiller (DYP Lideri) Atatürk'ün en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti'dir. Temelinde köklü ve etkin bir toplumsal mutabakat olduğunda, o devlet büyüktür.

,

Hüsamettin Cindoruk (DTP Lideri) Atatürk'ün amaçlarından biri de, cumhuriyete demokratik bir kimlik eklemekti. Parlamento, Türkiye Cumhuriyeti'ne demokratik bir kimlik kazandırmalıdır.

Deniz Baykal (CHP Lideri) Cumhuriyeti ahlakıyla, siyasetiyle, değerleriyle, kültürüyle, yurttaşlık bilinciyle ülkemizde egemen kılmalıyız.

Muhsin Yazıcıoğlu (BBP Lideri) Dün en zor şartlarda istiklalini koruyan milletimiz aynı kararlılık içinde, hakimiyeti kayıtsız şartsız kullanacak güce sahiptir. Cumhuriyetin şartı o yetkiyi millete kullandırmaktır.

Devlet Bahçeli (MHP Lideri) Türk milleti bugün cumhuriyet rejiminin 74. yıldönümünün idraki ve mutluluğu içinde yarınlara güven ve gururla bakmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin 21. yüzyıla her bakımdan kalkınmış, güçlü ve itibarlı olarak girme ülkü ve heyecanı içindedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!